Buna seara!
Cum recuperez o suma platita pentru concediu medical, din 2009?
CNAS refuza plata, pe motiv ca nu s-a depus cererea in termenul legal de 90 de zile.
Va multumesc pentru orice varianta de raspuns!
eu zic ca se poate
exista o anexa care prevede "sume de recuperat"
Problema este ca pozitia finantelor este sold zero la 1 ianuarie 2011.
Daca se raporteaza astfel, atunci nu mai e posibil sa apara sume de recuperat ulterior. In hg 117/201 0 nu apare nicio precizare in acest sens. Poate fi alt act normativ cu aceasta prevedere?
Nu va inteleg, dupa cate spuneti la finante este sold zero la debitul privind contributia la concedii medicale.
Pai asa trebuie si sa fie, atat timp cat declarati 0 ca aveti de recuperat nici nu are cum sa fie altfel. E bine asa.
Nu. Suma de 5000 lei mai este de recuperat. Pentru declaratia 112 s-a organizat o sedinta de instruire in cadrul careia s-a anuntat ca soldul trebuie sa fie zero. Eu am spus ca suma trebuie recuperata cumva, posibil tot pe procedura de retinere din suma totala pentru concedii, ce ar trebui virata in fondul de sanatate. Dar cei de la finante sustin ca soldul trebuie sa fie zero. Nu am gasit nimic legat de aceasta impunere in HG 117/201 0 , nici legat de soldul zero, nici legat de posibilitatile de recuperare, daca soldul este orice alta suma. Deci, ce facem? Recuperam in continuare si declaram soldul zero-ilegal, ori depunem declaratia unica cu sold 5000 lei si n-o primesc Finantele?
In Anexa 1.1 la sectiunea C2 apare │11│Total suma recuperata de angajator din contributia lunii curente si E.1: 11...
Nu stiu daca se poate retine si pentru ce urmeaza a se recupera,mai ales ca din Anexa 1.2, Sectiunea D, reiese ca trebuie inregistrate actele medicale pentru care se recupereaza sumele. Acestea ar trebui sa fie dupa 1 ian 2011? Pot fi si din 2009?
Si eu am participat la iasi la o conferinta la finante.
Ca noutate am inteles ca se v-a depune o declraratie inventar la casa de sanatate in care declari ce ai de recuperat.