As avea o nelamurire legata de adaugarea unui nume de familie.
Pe scurt, situatia este urmatoarea: parintii mei sunt casatoriti si amandoi au numele X (sa spunem), mama luand numele de familie al tatalui. eu am acelasi nume de familie X in prezent. :) mama avea inainte de casatorie numele Y (numele "de fata"). problema este ca eu as vrea sa imi adaug si numele "de fata" al mamei, respectiv sa am numele de familie X Y. am cautat pe net proceduri, insa am gasit numai cazul in care se doreste schimbarea numelui, sau in situatia in care parintii au divortat etc. nu am gasit nicaieri strict situatia mea. parintii mei sunt casatoriti, ei nu vor sa isi schimbe numele, iar eu doresc doar ADAUGAREA unui nume de familie, respectiv pe cel al mamei dinaintea casatoriei (sper ca am fost destul de explicit).
Banuiesc ca actele sunt cam aceleasi ca la o schimbare de nume, insa nu stiu cum sta treaba cu motivele (pt ca eu vreau doar sa adaug un nume, nu sa mi-l schimb). Precizez ca sunt major.
Stie cineva concret ce trebuie facut in aceasta situatie? #-o
Va multumesc mult de tot!
Schimbare nume
mariOCU
Buna ziua,
As vrea sa stiu daca se poate lua inapoi de catre ambii soti si copil si numele mamei dinaintea casatoriei. Motiv: numele mamei este de origine ... (vezi toată discuția)