avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 530 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Procedura adaugare nume familie (numele mamei inainte ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Procedura adaugare nume familie (numele mamei inainte de casatorie)

As avea o nelamurire legata de adaugarea unui nume de familie.
Pe scurt, situatia este urmatoarea: parintii mei sunt casatoriti si amandoi au numele X (sa spunem), mama luand numele de familie al tatalui. eu am acelasi nume de familie X in prezent. :) mama avea inainte de casatorie numele Y (numele "de fata"). problema este ca eu as vrea sa imi adaug si numele "de fata" al mamei, respectiv sa am numele de familie X Y. am cautat pe net proceduri, insa am gasit numai cazul in care se doreste schimbarea numelui, sau in situatia in care parintii au divortat etc. nu am gasit nicaieri strict situatia mea. parintii mei sunt casatoriti, ei nu vor sa isi schimbe numele, iar eu doresc doar ADAUGAREA unui nume de familie, respectiv pe cel al mamei dinaintea casatoriei (sper ca am fost destul de explicit).
Banuiesc ca actele sunt cam aceleasi ca la o schimbare de nume, insa nu stiu cum sta treaba cu motivele (pt ca eu vreau doar sa adaug un nume, nu sa mi-l schimb). Precizez ca sunt major.
Stie cineva concret ce trebuie facut in aceasta situatie? #-o
Va multumesc mult de tot!
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 11:09, 21 Ianuarie 2011
Daca numele nu va mai fi X ci va fi XY , tot o schimbare de nume va fi.
il puteti schimba pe cale administrativa, va trebui sa motivati decizia dvs
www.avocatnet.ro/content/art...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recunoasterea copilului inainte de casatorie Cristian Cojocariu Cristian Cojocariu Va salut!v-as ruga cine e disponibil sa ma ajutati cat mai repede cu o rezolvare ,si daca se poate sa fiti cat mai expliciti. Problema e urmatoarea:x a avut ... (vezi toată discuția)
Revenire la numele dinaintea casatoriei Eli30 Eli30 Buna ziua, sunt casatorita de mai multi ani, am renuntat la numele meu, luandu-l pe cel al sotului. Acum, as vrea sa imi reiau numele, fara sa divortam. Ma ... (vezi toată discuția)
Schimbare nume mariOCU mariOCU Buna ziua, As vrea sa stiu daca se poate lua inapoi de catre ambii soti si copil si numele mamei dinaintea casatoriei. Motiv: numele mamei este de origine ... (vezi toată discuția)