Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!
adi, legea speciala care instituie reparatia trebuie coroborata cu o alta lege speciala care exclude restitutio-ul prin act in rev, art.6 alin.2 din L213/1998 prin proprietatea publica si regimul juridic al acesteia, unde se statueaza ca "Bunurile preluate de stat fara un tiltu valabil, inclusiv cele obtinute prin vicierea consimtamantului, pot fi revendicate de fostii proprietari sau de succesorii acestora, daca nu fac obiectul unor legi speciale de de reparatie"
Mai clar de atat nici ca se poate. Act in rev imobilelor preluate abuziv, cu titlu sau fara tiltu valabil, este inadmisibila de cand a intrat in vigoare L10. Pt imobilele preluate fara niciun titlu, adica cele luate cu japca, din moment ce art.6 alin.2 nu prevede expres, pot fi revendicate pe 480 C.civ. Aici cred se afla disputa pe care instanta suprema e chemata s-o transeze. Dincolo de consideratiile astea, o hot jud se plaseaza in sfera altei puteri decat ale celei judecatoresti
CEDO bate ICCJ si eu cred ca o stie toata lumea.