avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 409 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... Piedici pentru procedurile de insolventa
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

Piedici pentru procedurile de insolventa

Societatea poate deschide procedura de insolventa si redresarea societatii pe baza de plan daca intr-un contract de credit incheiat cu o banca este specificat la unul din articole "Clientul se obliga sa nu determine prin conduita sa (printr-o actiune sau inactiune cu intentia sau din neglijenta) o actiune judiciara(proceduri ale insolventei,popriri,sechestru,executare silita,etc) impotriva sa say impotriva activelor sale sau care ar putea avea un Efect Negativ Semnificativ) " la un alt articol cu titlu de CAZURI DE NEEXECUTARE(CULPA CONTRACTUALA) "Sunt declansate orice proceduri voluntare sau judiciare sau orice actiuni de dizolvare,lichidare judiciara,reorganizare sau faliment cu privire la Client" ????
Cel mai recent răspuns: bossman , utilizator 17:42, 29 Ianuarie 2011
Da, poate sa se declare in stare de insolventa si sa propuna un plan de reorganizare. Trebuie insa avuta mare grija, pentru ca odata deschisa procedura, creanta bancii poate deveni lichida si exigibila.pentru intregul credit. Devenind banca creditor majoritar se poate opune planului de reorganizare si atunci respins planul de reorganizare, societatea intra in procedura de faliment.
Cel mai bine este, daca firma este mare sa contactati o casa mare de insolventa sau un avocat specialist deoarece sunt foarte multe conditii foarte importante care trebuiesc avute in vedere (daca se urmareste intradevar redresarea societatii.)
incercati un concordat preventiv

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Insolventa la cererea debitorului razvan_craiova razvan_craiova Buna ziua, Se poate introduce cerre de insolventa de catre debitor? Avem o linie de credit pe firma, iar banca ne-a anuntat ca nu o mai putem prelungi si va ... (vezi toată discuția)
Actionar unic si administrator 120656 120656 Buna seara, am o firma la care sunt actionar unic si am fost administrator. Firma are datorii la 2 banci si la distribuitori si a intrat in insolventa, ... (vezi toată discuția)
Imi puteti explica simplu ce inseamna cand o firma intra/declara ... annnamm annnamm Imi puteti explica simplu ce inseamna cand o firma intra/declara insolventa totala ? Daca se intra in aceasta procedura inseamna ca datoriile vor fi sterse ... (vezi toată discuția)