avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 510 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Se desfiinteaza ITM?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Se desfiinteaza ITM?

Daca se desfiinteaza ITM cu o sa demonstram vechimea si salariul avut??
Cel mai recent răspuns: adela05 , utilizator 17:09, 2 Februarie 2011
adela05 a scris:

Daca se desfiinteaza ITM cu o sa demonstram vechimea si salariul avut??


De unde ati scos asta ca se desfiinteaza ITM-ul?
Cartile de munca se vor preda de catre ITM angajatorilor pana la data de 30.06.2011 urmand ca acestia sa le predea salariatilor.
Cel mai bine ar fi sa va adresati casei de pensii pentru a obtine o adeverinta de stagiu.Costa aprox.10-15 lei.
ITM-ul nu se desfiinteaza.
Nu se vor mai depune acte.
Raportarile se fac in Revisal.
Ultima modificare: Vineri, 21 Ianuarie 2011
Contabilitate sector 4 evoCONTA, Contabil
La solicitarea scrisa a salariatului, angajatorul este obligat sa ii elibereze copii, certificate de reprezentantul legal al acestuia sau de persoana imputernicita de angajator pentru conformitate cu originalul, ale documentelor existente in dosarul personal, ale paginii/paginilor din registrul electronic, care cuprinde/cuprind inscrierile referitoare la persoana sa si/sau un document care sa ateste activitatea desfasurata de acesta, vechimea in munca, in meserie si in specialitate, astfel cum rezulta din registrul general de evidenta si din dosarul personal - art.7 alin.3 din HG nr.161/2006.
Eu sunt angajata din noiembrie 2009 cu CIM, insa nu am carte de munca.Mi s-a zis ca se desfiinteaza ITM-ul si ca vechimea se va dovedi pe baza unei adeverinte emise de angajator. Sunt foarte interesata, deoarece trebuie sa depun actele pt indemnizatie crestere copil si sunt foarte derutata. Daca ma puteti ajuta cu mai multe informatii, sunt binevenite.
multumesc
1. Nu se desfiinteaza ITM-ul, ci doar se reorganizeaza d.p.d.v organizatoric.

2. Daca nu aveti carnet de munca, atunci vi se va elibera o adeverinta de vechime in munca de catre angajator.

Alte discuții în legătură

Crtea de munca stefancujba stefancujba ce se intimpla cu cartile de munca dupa trecera in format electronic. (vezi toată discuția)
Carnet de munca Dinush Dinush Daca nu am carnet de munca, mi se poate elibera o adeverinta de la ITM cu veniturile cumulate? daca imi cumpar un carnet de munca imi poate si trece ... (vezi toată discuția)
Recuperare vechime munca automecanica automecanica Am pierdut carnetul de munca.Sunt suficiente numai adeverinţele de la fiecare loc de munca pentru pensionare anticipată? Daca nu, ce trebuie facut? (vezi toată discuția)