avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 681 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale CONVOCARE AGA
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

CONVOCARE AGA

Buna,

Ce se intampla in situatia in care convoc AGA - in cazul unui SRL - in conditiile impuse de lege, dar unul dintre asociati refuza sa ridice scrisoarea recomandata? Cum pot acoperi "refuzul" acestuia, astfel incat sa pot avea o AGA lega constituita?

Multumesc...
Cel mai recent răspuns: ContSters22713 , utilizator 23:15, 22 Ianuarie 2011

Cum pot acoperi "refuzul" acestuia, astfel incat sa pot avea o AGA lega constituita?

cu scrisoarea recomandata returnata
Pentru convocarea la o societate comerciala cu raspundere limitata trebuie sa ne raportam la prevederile art. 195 din Legea nr. 31/1990 a societatilor comerciale, republicata. Astfel, administratorii sunt obligati sa convoace adunarea asociatilor la sediul social, cel putin o data pe an sau de cate ori este necesar. De asemenea, unul sau mai multi asociati, ce reprezinta cel putin 1/4 din capitalul social pot sa ceara convocarea adunarii generale, aratnd care este scopul convocarii acesteia.
Convocarea adunarii asociatilor se va face in forma care este prevazuta in actul constitutiv al societatii, in lipsa unei asemenea dispozitii urmand a se face prin scrisoare recomandata cu cel putin 10 zile inainte de ziua fixata pentru desfasurarea acesteia, indicandu-se totodata si ordinea de zi. Daca adunarea generala a fost convocata in limitele actului constitutiv sau al legii, va puteti prevala de hotararea adoptata in fata tuturor institutiilor, inclusiv pentru a inregistra anumite modificari aduse actului constitutiv.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

convocare aga sclaudia sclaudia Buna ziua . Eu si sotul detinem50% dintr-o SRL, celelalte 50% de o alta familie , cu care acum nu ne mai intelegem. El este si administrator pana in iulie. ... (vezi toată discuția)
Convocare adunare generala Desideriu Desideriu Care este termenul legal de convocare a adunarii generale a actionarilor care sa poata fi atacat in instanta ( intre data postei scisorii de convocare si data ... (vezi toată discuția)
Cat trebuie sa fie minim capitalul social pentru a putea convoca aga nicoleta_85 nicoleta_85 cat trebuie sa fie minim capitalul social pentru a putea convoca AGA, atat la un SA cat si la SRL? cu 5 % pot convoca adunarea ordinara? (vezi toată discuția)