avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 589 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale penalizari la o conventie de prestari servicii
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

penalizari la o conventie de prestari servicii

am semnat o conventie de prestari servicii - intermediere pentru cumparare cu o agentie imobiliara la data de 1 sept. 2007. Pentru neplata la termen a comisionului in conventie sunt prevazute penalizari de 5% din comision pentru fiecare zi de intarziere. Factura este emisa de agentia imobiliara la data de 9 aprilie 2008 ( achitata in 10 aprilie 2008). Datorez penalizari agentiei?
A fost prevazuta vreo scadenta in contract? Penalitatile curg de la scadenta. Scandent generala si practicata a facturilor fiscale este de 30 de zile de la emitere.
Este prevazut un alt termen in contract?
Obligatia dvs. de plata a luat nastere doar la momentul emitereii si comunicarii facturii: atat timp cat dansii nu au binevoit sa va factureze serviciile prestate, DVS NU AVEATI BAZA LEGALA SA LE FACETI O PLATA.
Cat priveste penalitatile-ar putea fi calculate numai pentru maxim o zi ( diferenta de la 9 la 10 aprilie 2008) - dar asta depinde de prevederile contractului-scrie ca trebuie achtitata imediat de la emitere si comunicare?
Oricum, pentru penalitatile pentru o zi de intarziere, trebuie sa asteptati sa vedeti daca vi se solicita.
Nu platiti nimic fara sa vi se ceara, penalitatile nu mai curg ulterior efectuarii platii.
In nici un caz sa nu va ganditi ca datorati penalitati de la data realizarii tranzactiei de vanzare! Firma trebuia sa va emita factura! fara factura, nu exista posibilitatea si obligatia de plata.
Da,aveti perfecta dreptate.Daca persoana in cauza, s-a tot dat ocupata,ar fi trebuit sa va intereseze de banii dumneavoastra.Ne cerem scuze pentru remarca, dar in viata "domnia si prostia intotdeauna se platesc".
~ Conținut șters la cerere ~
Din pacate tocmai acest lucru este solicitat. Plata comisionului fiind efectuata, se solicita plata penalizarilor( 5%/zi) pentru aprox. 100 zile, respectiv de la data achizitionarii imobilului pana la data facturarii comisionului de catre agentie. In total 8500 Euro.

Alte discuții în legătură

Ce valoare are conventia de prestari servicii de intermadieri imobiliare? stefy2104 stefy2104 Buna ziua, daca semnezi in calitate de cumparator o conventie de prestari servicii de intermedieri imobiliare, ce ti se poate intampla? Mentionez ca am ... (vezi toată discuția)
Contract de exclusivitate la cumpararea unui apartament ContSters246980 ContSters246980 Buna ziua, Am semnat un contract de exclusivitate cu o agentie imobiliara (vreau sa metionez ca semnarea s-a facut pe strada, in fata blocului, fara a avea ... (vezi toată discuția)
Va rog sa ma ajutați cu urmatoarea speta. am avut intentia sa ... Simo Na Simo Na Va rog sa ma ajutați cu urmatoarea speta. Am avut intentia sa înstrăinez un apartament pentru care am postat anunt. A raspuns o agentie imobiliara ... (vezi toată discuția)