avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 862 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Proces ptr neplata chiriei
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Proces ptr neplata chiriei

am si eu nevoie de un raspuns...bunica mea a fost data in judecata cum k nu a platit chiria si nu stiu cum sa fac o "intampinare",am si o chitanta pe care as vrea sa o adaug la dosar,ptr k o sa se judece in lipsa.multumesc.

Cel mai recent răspuns: alysuk-alecs88 , utilizator 01:20, 24 Ianuarie 2011
Prin intampinare vei raspunde punctual la toate cererile partii adverse.
Daca sunt motive temeinice pentru care nu s-a achitat chiria le vei preciza in intampinare la care vei adauga probele pe care le ai in sustinerea intampinarii.
De asemenea, daca s-a efectuat vreo plata si nu apare inregistrata la partea adversa ( proprietar - in cazul dvs.) va trebui sa precizezi in intampinare si vei adauga copie de pe chitanta la intampinare.
Intampinarea va fi redactat si depusa in 2 ex. impreuna cu probele pe care intelegi sa le folosesti in sustunerea acesteia.
Te sfatuiesc sa consulti un avocat care iti va da sfaturi concrete cu privire la actiunea introdusa.
:D
intampinarea asta...sa fie un fel de cerere?k nu inteleg ce contine o intampinare.va multumesc!
Ai mai jos un model:

Art. 115 cod. proc. civ. prevede:
Întâmpinarea va cuprinde:
1. numele şi prenumele, domiciliul sau reşedinţa pârâtului ori, pentru persoanele juridice, denumirea şi sediul lor, precum şi, după caz, numărul de înmatriculare în registrul comerţului sau de înscriere în registrul persoanelor juridice, codul fiscal şi contul bancar. Dispoziţiile art. 82 alin. 1 teza a II-a sunt aplicabile în mod corespunzător;
2. excepţiile de procedură pe care pârâtul le ridică la cererea reclamantului;
3. răspunsul la toate capetele de fapt şi de drept ale cererii;
4. dovezile cu care se apără împotriva fiecărui capăt de cerere; când va cere dovada cu martori, pârâtul va arăta numele şi locuinţa lor, dispoziţiile art. 82 alin. 1 teza a II-a fiind aplicabile în mod corespunzător;
5. semnătura.

"Model de întâmpinare

Domnule Preşedinte,
Subsemnatul […], domiciliat în […], în calitate de pârât în dosarul nr. […], cu termen la […], depun prezenta
Întâmpinare
Prin care vă solicităm respingerea cererii de chemare în judecată formulată de reclamantul […]
Motivele întâmpinării:
În fapt, arătăm că, prin cererea de chemare în judecată formulată de […], s-a solicitat […]
Având în vedere faptul că (se arată mai întâi excepţiile) […], solicităm respingerea acţiunii.
În ce priveşte cererea reclamantului, situaţia în fapt şi în drept este cu totul alta (se răspunde la fiecare capăt de cerere cât şi la elementele de drept invocate în cerere) […]
În drept, îmi întemeiez cererea pe dispoziţiile art. 115-118 C. proc. civ.
Dovada cererii înţeleg să o fac cu: acte (trebuie enumerate şi depuse copii de pe acestea), interogatoriul reclamantului, martori (trebuie arătat numele şi adresa acestora), expertiză (trebuie arătate obiectivele acesteia şi ce anume vrea să se dovedească cu ea).
Depun întâmpinarea şi actele de care am făcut vorbire în […] exemplare, unul pentru instanţă şi […] pentru a fi comunicate reclamantului.
Data […]
Semnătura […]
Domnului Preşedinte al […] (Judecătoriei/Tribunalului)"

PS: Te sfatuiesc sa contactezi un avocat.
multumesc oricum!ce nu prea inteleg din intampinarea asta e ca d c zice "va solicitam respingerea cererii de chemare in judekta,sau solicitam respingerea actiunii".imi puteti explica si mie va rog?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Farmulare raspuns lilicrin lilicrin Cum se formuleaza raspunsul la o intampinare in care se solicita respingerea actiunii ca nefondata si obligarea reclamantei la plata cheltuielilor de judecata? (vezi toată discuția)
Intampinare lilicrin lilicrin Buna! As dori sa stiu daca poate oricine sa depuna intampinarea (sa o intocmeasca) sau este nevoie de un specialist? O firma X de la care am achizitionat 2 ... (vezi toată discuția)
Model intampinare instanta gigiraut gigiraut Buna seara,am o datorie la intretinere si penalitati aferente pentru care sunt citat la tribunal pe 12 Mai 2010.Nu contest nimic.Trebuie sa depun ... (vezi toată discuția)