avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 709 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... CAUTIUNI SI SUSPENDARI
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

CAUTIUNI SI SUSPENDARI

Va rog sa ma lamuriti:
am un dosar in justitie care implineste 5 ani in care , dupa ce am cumparat un imobil incheind la notar un contract de vinzare-cumparare si intabulind acesta la cartea funciara am fost chemat in judecata de catre o persoana ( ALTA DECIT VINZATORUL ) intr-o cauza " constatare nulitate act " ( contract de vinzare cumparare ).
TRIBUNAL - in fond -am cistigat , CURTE DE APEL - in apel - am cistigat , I.C.C.J - in recurs - am cistigat - definitiva si irevocabila .
Dupa aproximativ 2 luni am primit tot de la ICCJ 2 citatii : una : contestatie in anulare si suspendarea executarii si o alta cu stabilirea cautiunii ( aceasta din urma cu un termen cu 2 saptamini inaintea primei .)
Termenul cu stabilirea cautiunii a trecut si am constatat cautind pe situl ICCJ( nu sunt din BUCURESTI ) ca
s-a stabilit o valoare baneasca pentru cautiune .
INTREBARE :
1. cum a fost stabilita de catre INSTANTA cautiunea , tinind seama de faptul ca nu exista un DOSAR DE EXECUTARE (eu nu am facut pina in prezent nici un demers de executare silita la nici un executor ) pentru ca nici nu puteam , procesul a avut ca si cauza stabilirea unui drept patrimonial - nu am ce sa execut silit .
2. CHELTUIELILE DE JUDECATA pe care le -am obtinut nu sunt nici in momentul de fata cerute ca sa fie executate silit print-un executor - deci nici aici nu exista un dosar de executare .
OARE CARE SUSPENDARE A EXECUTARII S-A CERUT SI OARE CUM S-A STABILIT VALOAREA CAUTIUNII ?
3. Daca reclamantul a cerut in RECURS ajutor public judiciar si l-a optinut ( acum 3 luni ) mai poate cere inca odata acest lucru in cazul platii cautiunii ?
VA MULTUMESC MULT!

Alte discuții în legătură

Contestatie in anulare cu suspendarea executarii ioanandrei ioanandrei ISTORIC: am fost chemat in judecata intr-un DOSAR in care se cerea CONSTATAREA NULITATII ACT ( contract de vinzare cumparare imobil pe care eu l-am cumparat ... (vezi toată discuția)
Interesant ioanandrei ioanandrei am cistigat un proces care s-a intins pe durata a 5 ani in : TRIBUNAL ( fond ) am cistigat , CURTE DE APEL ( apel ) am cistigat , INALTA CURTE ( recurs ) ... (vezi toată discuția)
Executare silita mytly_mytly mytly_mytly daca este o hotarire definitiva si irevocabila executorul judecatoresc poate sa faca executarea silita daca pe rol este ``contestatie in anulare recurs```si ... (vezi toată discuția)