avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 570 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... contestatie in anulare cu suspendarea executarii
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

contestatie in anulare cu suspendarea executarii

ISTORIC: am fost chemat in judecata intr-un DOSAR in care se cerea CONSTATAREA NULITATII ACT ( contract de vinzare cumparare imobil pe care eu l-am cumparat ). JUDECATA a durat 5 ani : TRIBUNAL -instanta de fond -am cistigat , CURTE DE APEL -instanta de apel -am cistigat , ICCJ - instanta de recurs -am cistigat
AM FOST JUDECAT IN SECTIILE COMERCIALE ALE ACESTOR INSTANTE CAUZA FIIND COSIDERATA EVALUBILA IN BANI .
Actualmente solutia este DEFINITIVA SI IREVOCABILA ( motivarea ICCJ nu s-a comunicat - au trecut peste 40 zile de la pronuntare - dar eu am cerut si primit un CERTIFICAT DE GREFA cu mentiune -IREVOCABIL , de la INSTANTA DE RECURS )

ZILELE TRECUTE am primit de la ICCJ 2 citatii in care : in una cu un termen mai tirziu se mentiona ca am un nou proces CONTESTATIE IN ANULARE + SUSPENDAREA EXECUTARII si in cealalta citatie cu un termen mai apropiat se mentiona ca se STABILESTE CAUTIUNEA . -ambele citatii aveau acelasi nr de DOSAR.

VA ROG SA-MI SPUNETI:
1. se poate promova o CONTESTATI IN ANULARE INAINTE DE A PRIMI motivarea IREVOCABILA a INSTANTEI (in cazul de fata INSTANTA de RECURS ) ?
2. tinind seama ca sentinta favorabila mie este o recunoastere a faptului ca am fost UN CUMPARATOR CINSTIT ce doreste reclamantul sa opreasca de la executare ? SINGURELE LUCRURI PE CARE PROBABIL LE VOI EXECUTA SILIT VOR FI CHELTUIELILE DE JUDECATA DAR INCA NU AM INCEPUT PROCEDURA si nu exista pe rolul INSTANTEI un dosar cu o cerere de incuviintare a executarii PROMOVATE PRINTR-UN EXECUTOR .
3. Ce sanse poate avea o cerere de CONTESTATIE IN ANULARE avind in vedere ca RECURSUL la ICCJ a fost respins datorita faptului CA NU A FOST MOTIVAT IN DREPT - cunosc solutia din minuta gasita in REGISTRUL INSTANTEI iar in decursul dezbaterilor in sala de judecata INSTANTA a constatat ca RECLAMANTUL cere din nou o rejudecare a fondului cu toate ca timp de 4,5 ani in cele 2 instante precedente a FOLOSIT TOT CE SE PUTEA SI ERA PERMIS DE CODUL DE PROCEDURA CIVILA pentru a gasi o "portita " favorabila lui .
SI NU A GASIT !!!

Va multumesc foarte mult!
Cel mai recent răspuns: Mihai Costache , Avocat 13:28, 10 Decembrie 2010
1. recursurile nu se comunica, deci nu este nici un impediment in a depune contestatia in anulare;
2. posibil ca cererea de suspendare a executarii sa fie respinsa ca fiind fara obiect din moment ce nu exista o executare silita deschisa;
3. sanse mici ca respectiva contestatie sa fie admisa, in special dupa o solutionare facuta de ICCJ. insa nu neglijati procesul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Interesant ioanandrei ioanandrei am cistigat un proces care s-a intins pe durata a 5 ani in : TRIBUNAL ( fond ) am cistigat , CURTE DE APEL ( apel ) am cistigat , INALTA CURTE ( recurs ) ... (vezi toată discuția)
Cautiuni si suspendari ioanandrei ioanandrei Va rog sa ma lamuriti: am un dosar in justitie care implineste 5 ani in care , dupa ce am cumparat un imobil incheind la notar un contract de ... (vezi toată discuția)
Competenta in rejudecarea dupa admiterea contestatiei in anulare vguta vguta Cererea de despagubire pentru neexecutarea unei hotarari judecatoresti s-a solutionat de catre Judecatorie care a admis-o, a fost atacata cu recurs de catre ... (vezi toată discuția)