avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 738 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... interesant
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

interesant

am cistigat un proces care s-a intins pe durata a 5 ani in : TRIBUNAL ( fond ) am cistigat , CURTE DE APEL ( apel ) am cistigat , INALTA CURTE ( recurs ) am cistigat .AM FOST ACUZAT DE FRAUDA LA LEGE la incheierea unui contract de vinzare cumparare pentru CUMPARAREA UNUI IMOBIL .
Persoana care m-a acuzat domiciliaza ilegal fara nici un titlu in 1/2 din acest imobil .
SENTINTA ESTE DEFINITIVA SI IREVOCABILA inca necomunicata dar am luat certificat de grefa am investit HOTARIRILE si am pornit procedura de executare silita A CHELTUIELILOR DE JUDECATA . DOSARUL SE AFLA PENTRU INCUVIINTARE LA JUDECATOR IN JUDECATORIE .
ACEST DOSAR CISTIGAT SI DESCRIS MAI SUS a blocat timp de 5 ani cererea mea de revendicare a IMOBILULUI deoarece judecatorul a hotarit sa-mi suspende dosarul conf. art 244 alin 1 CPR CIV (sper ca am citat bine articolul ) . pina se judeca cauza descrisa mai sus si ea devine DEFINITIVA SI IREVOCABILA .
Acum am cerut si repunerea pe rol a acestui dosar de revendicare .

acum citeva zile am primit 2 citatii de la ICCJ in care RECLAMANTA CEREA intr-un un nou dosar : suspendarea provizorie a executarii silite prin plata unei cautiuni : termen ianuarie 2011, iar a 2-a citatie : contestatie in anulare si suspendarea executarii silite : termen februarie 2011.

va rog sa-mi spuneti ce implicatii au aceste 2 cereri tinind seama ca eu cer :
1. executarea silita a CHELTUIELILOR DE JUDECATA DIN 2 FAZE - FOND si APEL ( IN RECURS NU AM CERUT CHELTUIELI DE JUDECATA ) - PROCEDURA GASITA IN DERULARE IN LUNA DEC, iar alte EXECUTARI SILITE NU POT FI FACUTE IN ACEST DOSAR ?
2. REPUNEREA PE ROL a DOSARULUI MEU DE revendicare ? ( am termen de judecata in luna dec.)

VA MULTUMESC MULT!

Cel mai recent răspuns: ioanandrei , utilizator 20:26, 3 Decembrie 2010
atit timp cit nici o cerere de suspendare a executarii silite nu a fost admisa de judecator, puteti continua procedura de executare silita.
Domnule draga, dupa cate am inteles ati castigat la instantele de toate gradele, faptul ca partea adversa face uz in continuare de cai de atac permise de lege, respectiv contestatie la executare sau suspendarea executarii, nu trebuie sa va alarmeze, aceste noi cereri nu au rolul decat de a tergiversa finalizarea executarii silite inceputa de d-vs.
Va recomand sa solicitati instantei obligarea partii adverse la plata si acestor cheltuielilor de judecata ce le veti achita(onorariu avocat, etc)
De asemenea, va recomand sa renuntati la actiunea in revndicare in cazul in care inca nu ati platit taxa de timbru dispusa de instanta si sa introduceti o actiune in evacuare, in cazul in care sunteti declarat de catre singurul proprietar al imobilului in cauza.
Puteti solicita amendarea persoanei in cauza.

Potrivit dispozitiilor art. 108¹ cod de procedura civila, instanta de judecata poate sanctiona cu amenda judiciara de la 50 lei la 700 lei introducerea, cu rea-credinta, a unei cereri de chemare in judecata vadit netemeinica.

Instanta de judecata poate dispune aplicarea unei amenzi partii care isi exercita cu rea-credinta drepturile procedurale numai daca sunt indeplinite, in mod cumulativ, urmatoarele conditii: cererea de chemare in judecata sa fie vadit netemeinica si sa fie introdusa cu rea-credinta.
Ultima modificare: Vineri, 3 Decembrie 2010
Denisa Stanca, Avocat
Va multumesc mult de tot pentru toate raspunsurile primite !!!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestatie in anulare cu suspendarea executarii ioanandrei ioanandrei ISTORIC: am fost chemat in judecata intr-un DOSAR in care se cerea CONSTATAREA NULITATII ACT ( contract de vinzare cumparare imobil pe care eu l-am cumparat ... (vezi toată discuția)
Cautiuni si suspendari ioanandrei ioanandrei Va rog sa ma lamuriti: am un dosar in justitie care implineste 5 ani in care , dupa ce am cumparat un imobil incheind la notar un contract de ... (vezi toată discuția)