avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 137 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Hartuire
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Hartuire

In cazul in care o persoana este sicanata in mod repetat si abuziv la servici (seful are o atitudine total nepotrivita, ridica vocea, foloseste ton jignitor si umilitor etc. - situatie ce dureaza de aprox. 7 luni), ce se poate face? Exista vreo prevedere juridica din acest punct de vedere? (acest lucru ca ultima solutie, bineinteles).
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 18:07, 22 Ianuarie 2011
Incercati sa detaliati despre ce este vorba,dar mai ales explicati atitudinea acelui sef si raportati-o la fapte concrete.
Art. 11 din Legea nr.202/2002 prevede ca , constituie discriminare bazata pe criteriul de sex orice comportament nedorit, definit drept hartuire sau hartuire sexuala, avand ca scop sau efect:
a) de a crea la locul de munca o atmosfera de intimidare, de ostilitate sau de descurajare pentru persoana afectata;
.....

In acest caz, puteti depune o sesizare la inspectoratul teritorial de munca sau la Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii.
Aveti dreptate dle.consilier si intotdeauna v-am apreciat profesionalismul.
Din nefericire ,aici user-ul se refera la doar termenul generic de "hartuire" fara a da mai multe amanunte ,afara de cele din care rezulta ca respectivul conducator este o persoana "prost crescuta"

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Hartuire? tabibita tabibita In institutia noastra exista un sef de serviciu administrativ care ne fotografiaza gunoiul, inregistreaza pe ascuns conversatiile cu un reportofon, emite ... (vezi toată discuția)
Cum te poti apara in fata unui sef care vrea sa te concedieze? mac16x mac16x Cum se poate apara , in mod legal, un salariat al carui sef direct nu are alta preocupare decat sa urmareasca si sa adune probe pentru concedirea sa, stiind ca ... (vezi toată discuția)
Intrebare hartuire sexuala ghitanelenaalina ghitanelenaalina Buna ziua, Am o mare intrebare, daca un coleg de serviciu, te hartuieste sexual, prin tot felul de chestii la serviciu, , ce este de facut? Sunt profesoara ... (vezi toată discuția)