avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 682 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... hartuire?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

hartuire?

In institutia noastra exista un sef de serviciu administrativ care ne fotografiaza gunoiul, inregistreaza pe ascuns conversatiile cu un reportofon, emite pareri despre sanatatea angajatilor si despre unca depusa de alte compartimente ale institutiei. Poate fi considerata hartuiala? Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:07, 22 Octombrie 2012
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Art. 11 din Legea nr.202/2002:
Constituie discriminare bazata pe criteriul de sex orice comportament nedorit, definit drept hartuire sau hartuire sexuala, avand ca scop sau efect:
a) de a crea la locul de munca o atmosfera de intimidare, de ostilitate sau de descurajare pentru persoana afectata;
...

Art. 39
(1) Angajatii au dreptul ca, in cazul in care se considera discriminati pe baza criteriului de sex, sa formuleze sesizari/reclamatii catre angajator sau impotriva lui, daca acesta este direct implicat, si sa solicite sprijinul organizatiei sindicale sau al reprezentantilor salariatilor din unitate pentru rezolvarea situatiei la locul de munca.
(2) In cazul in care aceasta sesizare/reclamatie nu a fost rezolvata la nivelul angajatorului prin mediere, persoana angajata care prezinta elemente de fapt ce conduc la prezumtia existentei unei discriminari directe sau indirecte bazate pe criteriul de sex in domeniul muncii, pe baza prevederilor prezentei legi, are dreptul atat sa sesizeze institutia competenta, cat si sa introduca cerere catre instanta judecatoreasca competenta in a carei circumscriptie teritoriala isi are domiciliul sau resedinta, respectiv la sectia/completul pentru conflicte de munca si drepturi de asigurari sociale din cadrul tribunalului sau, dupa caz, instanta de contencios administrativ, dar nu mai tarziu de un an de la data savarsirii faptei.

De asemenea, aveti posibilitatea de a sesiza Inspectoratul Teritorial de Munca

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nu stiu ce sa fac... - calomnii din partea fostului angajator augustin39 augustin39 ce as putea face in cazul in care fostul angajator...ma hartuieste spune la diferite persoane ca am sida?mentionez ca eu l am dat in judecata si acum ma vb de ... (vezi toată discuția)
Hartuirea morala la locul de munca ana30d ana30d hartuirea morala la locul de munca a angajatului, care atrage dupa sine, \\\\\\\\\\"vanarea\\\\\\\\\\" greselilor acestuia soldandu-se cu referate dupa ... (vezi toată discuția)
Hartuire Doina Bologeanu Doina Bologeanu In cazul in care o persoana este sicanata in mod repetat si abuziv la servici (seful are o atitudine total nepotrivita, ridica vocea, foloseste ton jignitor si ... (vezi toată discuția)