avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 535 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Alcoolemie
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Alcoolemie

Va salut, voi fi scurt si la obiect...
In urma recalcularii alcoolemiei, s-a ajuns la rezultatul de 1,50 la mie (sange).
asta probabil si din cauza declaratiei pe care am dat-o.
mentionez si faptul ca in etilotest am avut rezultatul de 0,30, apoi in sange prima proba de 1.05 respectiv 0.90.

1. Este posibil ca instanta sa se ia dupa rezultatele de dinaintea recalcularii? acestea fiind de 1.05 sange.

2. Poate dispune procurorul scoaterea de sub urmarire penala chiar daca aceasta limita de 0.80 a fost depasita?

3. Se poate face vre-o contestatie referitoare la recalcularea alcoolemiei?

Sunt constient de gravitatea situatie, chiar daca regret acum .. stiu ca este prea tarziu.. trebuie sa suport consecintele.. dar ca orice om incerc sa obtin o pedeapsa cat mai mica.

Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: sbk_77 , utilizator 20:09, 23 Ianuarie 2011
Toate probatoriile,edci si recalcularea alcoolemiei(valorile stabilite de acestasta analiza),vor fi avute in vedere la analizarea probatoriilor ,la solutia procurorului,ulterior la pronuntarea unei hotarari judecatoresti.
Scoaterea de sub urmarirea penala nu se poate dispune in situatia relatata de dvs,valorile probelor recoltate indicand savarsirea unei infractiuni pentru care se va intocmi rechizitoriul ,iar dosarul va fi inaintat instantei spre legala solutionare.
De fapt nu am inteles,dvs doriti "recalcularea recalcularii" ?
Aacest lucru nu este posibil.
Daca veti recunoaste fapta de la urmarirea penala si apoi in instanta,veti beneficia conform art.320 ind.1 c.pr.pen de o reducere a pedepsei cu 1/3,iar pedeapsa va fi aplicata cu suspendarea executarii(art.81 c.pen)
Cred ca ati avut cel putin 0,40 la etilotest, intrucat sub aceasta valoare nu se merge "la sange". Daca intradevar valoarea indicata de etilotest a fost de 0,30, inseama ca ati"beneficiat" de un abuz al politistilor.
De obicei recalcularea este in beneficiul celui care a consumat bauturi alcoolice. Ciudat ca dupa recalculare v.a fost atribuita o concentratie egala cu 1,50 g/l.
Nu veti putea fi scos din sfera penalului, insa exista o singura modalitate de a contesta recalcularea, si anume, contestarea subtantelor ce se folosesc pentru determinarea alcoolemiei. Dificil, in orice caz.
Succes!
Din punctul meu de vedere , rezultatele testarii cu aparatul etilotest precum si buletinul analizelor toxicologice reprezinta dovezi certe si pertinente cu o valoare probanta superioara celei rezultate in urma recalcularii . Astfel ca , in toate adresele de specialitate ale institutului Mina Minovici , se arata ca valoarea masurata in urma recalcularii , reprezinta o valoare probabila si nu sigura asa cum este oferita de rezultatul probelor biologice . Eu zic ca avocatul dvs poate uza de aceste aspecte in fata instantei , daca veti fi trimis in judecata .
Nu poate fi vorba despre un abuz al politiei,intrucat probele sunt luate de medici si calculate de medici legisti,iar recalcularea se face in baza unor formule consacrate,avand la baza si declaratiile conducatorului auto.
Recalcularea este facuta tot de medici legisti,deci nu prea este loc de abuzuri.
Intr-adevar cum a aratat si distinsa doamna"diana ramona" totul va depinde de priceperea si profesionalismul unui avocat bun,dxar tot despre condamnare,cred eu,ca vom discuta.
Mister r.gabi, in cazul "nefericitului" de mai sus, abuzul consta in decizia politistilor de a solicita conducatorului auto sa efectueze analizele sangelui.
Art. 88, alin. (5) din OUG 195/2002 - Persoana care conduce un autovehicul sau tramvai, testata de politistul rutier cu un mijloc tehnic certificat si depistata ca avand o concentratie de pana la 0,40 mg/l alcool pur in aerul expirat, poate solicita acestuia sa i se recolteze probe biologice de catre institutiile medicale prevazute la alin. (1), in vederea stabilirii imbibatiei de alcool in sange. Sunt convins ca "subiectul" nostru nu a cerut asa ceva.
Art. 88, alin. (6) Persoana care conduce un autovehicul sau tramvai, testata cu un mijloc tehnic certificat ca avand o concentratie de peste 0,40 mg/l alcool pur in aerul expirat, este obligata sa se supuna recoltarii probelor biologice sau testarii cu un mijloc tehnic omologat si verificat metrologic.
Deci, cu de la cine putere, tu, politist rutier, ma obligi la testarea "la sange" daca in aerul expirat am avut 0,30? Asta nu mai este abuz???

Alte discuții în legătură

Art. 87, alin. (1) din oug nr. 195/2002 - consecinte stoica gheorghe stoica gheorghe ce consecinte vor fi in cazul in care epilotestul a aratat 0.73 si cele ale recoltari 1.25 find soldat si cu accident fara victime in data 18.09.2008 si find ... (vezi toată discuția)
Recoltare probe biologice hashas hashas La o alcoolemie de 0.4 mg% la etilotest este necesara recoltarea de probe biologice? In caz de refuz de recoltare de sange pot exista consecinte penale? (vezi toată discuția)
Este bine sa cer recalcularea alcoolemiei? eu45ani eu45ani am fost depistat cu aparatul etilotest cu o alcoolemie de 061 in aerul expirat,ce urmari poate avea acesta fapta si daca e bine sa cer recalcularea,multumesc (vezi toată discuția)