avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 716 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Speta
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Speta

X cumpara de la Ocolul silvic masa lemnoasa in valoare de 1000 RON. Primeste actele necesare, respectiv Bon fiscal de Vanzare, emis de organul competent. Ulterior, alt organ silvic, de grad inferior celui care a emis Bonul fiscal de vanzare, vinde aceeasi masa lemnoasa lui Y, care, fara a avea acte de cumparare, merge in padure si taie masa lemnoasa cumparata de X. X cheama organul de Politie sa constate fapta, dar organul refuza sa vina. Astfel ca X se adreseaza procurorului cu plangere penala. Cercetarea cauzei s-a efectuat la organul de Politie din localitatea unde s-a savarsit fapta, doar cu participarea faptuitorului Y si a celor doua organe silvice implicate. In declaratiile lor, reiese un fapt neadevarat cum ca masa lemnoasa n-ar fi fost atribuita persoanei desi la identificarea firului de arbore au fost prezenti ambii silvici, cumparatorul X si un martor Z. Mai mult, exista documentul fiscal de vanzare care atesta cine este proprietarul masei lemnoase in cauza. Procurorul solutioneaza prin NUP, in rezolutie, in baza art.10 lit.d) C.proc.pen. Este corecta solutia data de procuror?
Cel mai recent răspuns: Gabriela PĂDURARIU , Alte profesii 08:24, 16 Aprilie 2008
Ok NUP, dar cum motiveaza procurorul de caz rezolutia ?
Procurorul motiveaza rezolutia in baza art.10 lit.d) C.proc.pen., adica, nu sunt intrunite toate elementele infractiunii, fara a preciza care elemente lipsesc din latura obiectiva sau subiectiva a acesteia.
"X" poate face plangere in termen de 20 de zile la procurorul ierarhic superior.
Ca si-a motivat rezolutia in baza lui 10 cu d cpp asta am inteles! Ma interesa mai mult care sunt considerentele pentru care a pronuntat aceasta solutie!
Cum a ajuns la aceasta solutie! Cum a retinut situatia de fapt!
Situatia de fapt a fost retinuta de catre procuror conform declaratiilor organelor silvice, respectiv Brigadier silvic si padurar, precum si din declaratia faptuitorului Y care sustine ca nu a savarsit nici o infractiune. Aceste declaratii au fost luate de catre organul local de politie, organ care a si propus NUP, motivand ca acea masa lemnoasa nu a fost identificata pe persoana care a cumparat (fapt eronat si fals, deoarece, cum am spus, firul a fost atribuit in baza unui bon fiscal de vanzare, pe numele cumparatorului X). Mentionez ca de la audieri a lipsit X, desi eu cred ca organele de politie trebuiau sa confrunte partile, fapt care nu s-a intamplat niciodata. Mai mult, din dosar lipseste declaratia martorului care a fost de fata la aceasta vanzare si atribuire de masa lemnoasa catre X. Astfel, procurorul a procedat in consecinta, mentinand propunerea facuta de organul de politie.

Alte discuții în legătură

Mi-a fost confiscat materialu si am primit amenda pe nedrept, consider eu. NicoMiha NicoMiha VA ROG MULT SA IMI RASPUNDA CINEVA DAK ASI PUTEA SA FAC CEVA SA IL MAI RECUPEREZ... vreu sa povestesc tot ca sa se inteleaga. am o locuinta in localitatea ... (vezi toată discuția)
Tulburare de posesie starfire starfire Buna ziua, Deranjez si eu cu o intrebare: - Un prieten X a cumparat de la o persoana Y o bucata de hectar de padure de fag pt. foc, insa dupa un timp a ... (vezi toată discuția)
Masa lemnoasa furata din padure proprietate personala SilviuFrujina SilviuFrujina Buna dimineata! Problma arata in felul urmator: Administrez o suprafata de padure. Aceasta padure a fost pe jumatate a bunicii mele(mama mamei mele) si ... (vezi toată discuția)