In ceea ce priveste TC consider ca instanta a procedat corect textul 153 C.pr.civ.fiind aplicabil corespunzator.
....partea care a fost prezenta la o infatisare, ea insasi sau prin mandatar, chiar neimputernicit cu dreptul de a cunoaste termenul, nu va fi citata in tot cursul judecarii la acea instanta, prezumandu-se ca ea cunoaste termenele ulterioare......
2. - lamuriti-ma si pe mine de unde vine moda asta stupida a raspunsului: "reprezentat de Icsulescu cu delegatie la dosar". Pe voi nu va zagarie pe creier? Asta-i un pleonasm si suna mai prost decat a urca in sus si a cobora in jos. Pai eu daca n-as avea delegatie in dosar n-as avea tupeul sa spun "reprezentat", pentru ca fara delegatie as fi orice mai putin reprezentant
Saptamana trecuta am avut un dosar pe dreptul familiei. Al doilea termen. La primul termen, pentru partea adversa-parata-s-a prezentat avocata sa care a solicitat termen pentru aparare. Nu m-am opus. Fiind plecata din tara parata - si facandu-se procedura cu strainatatea, instanta i-a pus in vedere colegei mele sa intrebe partea daca intelege sa isi aleaga domiciliul in tara. La termenul acesta am constatat ca in incheiere parata apare cu termen in cunostinta. I-am solicitat judecatoarei rectificarea incheierii, intrucat parata nu a fost prezenta. Mi s-a replicat ca avand aparator ales, acesta a luat termenul in cunostinta. Mie nu mi se pare corect - doar partea poate primi termen in cunostinta sau mandatarul acesteia (avocata nu avea si procura de reprezentare).
~ final discuție ~