avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 621 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... dosarul de credit
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

dosarul de credit

buna ziua!
Va rog sa imi spuneti daca eu, in calitate de client al unei banci comerciale cu un credit ipotecar in derulare, pot consulta dosarul meu de credit aflat in posesia bancii? motivul e ca, asa ca multi alti clienti, am fost inselat prin majorarea dobanzii in mod unilateral, eu trezindu-ma ca platesc mai mult si fiind restant, fara stirea mea. Banca mi-a propus, doar printr-o cererea de-a mea, pe care eu nu o am.., sa imi restranga perioada de creditare, cu ramanerea ratei majorate unilateral. O smecherie de-a lor...dar pe moment m-a linistit...insa, a venit criza..si abia am reusit sa achit aceasta rata marita..
in concluzie, vreau sa stiu daca acea cerere/acord al meu figureaza la dosar sau au marit dobanda unilateral si abuziv, in virtutea contractului.
Deci, daca fac cerere banca imi poate da spre consultare dosarul meu?
multumesc.
Cel mai recent răspuns: ContSters158230 , utilizator 10:13, 24 Ianuarie 2011
Daca ati luat creditul pe persoana fizica ( neautorizata ) respectiv daca aveti calitatea de consumatoru asa cum este prevazut in OG 21/1992- privind protecţia consumatorilor
Art.2 pct. ( 2 ). consumator - orice persoană fizică sau grup de persoane fizice constituite în asociaţii, care acţionează în scopuri din afara activităţii sale comerciale, industriale sau de producţie, artizanale ori liberale
Puteti formula la OPC o reclamatie pentru a vedea in ce masura va incadrati pe Legea 193/2000 - privind clauzele abuzive sau Legea 363/2007 - privind practicile comerciale incorecte in relatia cu consumatorii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

rcs rds refuza preluare echipament internet ctr denuntat unilateral radulucian 22 radulucian 22 Am un punct de lucur inchis, la care am cerut denuntare unilaterala pe mail RDS, Au aprobat ,dar au pus sume ca dauna rezilere anticipata. Nu le-am ... (vezi toată discuția)
Chemare in judecata banca brenduta brenduta buna ziua!ma ajuta cineva cu un model de cerere chemare in judecata a bancii pt constattarea clauzelor abuzive si recuperarea platii nedatorate?ma refer la ... (vezi toată discuția)
Camatarie la firmele de leasing Ovidiu Pop Ovidiu Pop buna ziua, in 2008 am incheiat pe societate cu o firma de leasing un contract prin care am achizitionat un autoturism in valoare de 21.000 euro. am platit ... (vezi toată discuția)