avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 321 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... amenda penala
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

amenda penala

intr un proces penal cu loviri si alte violente am primit 1000 lei amenda penala,am facut recurs si am primit 400 lei amenda penala,intrebarea mea ar fi in cat timp nu mai apare in cazier caci am fost condamnat.
Cel mai recent răspuns: popescu clara , utilizator 09:16, 26 Ianuarie 2011
Cod penal
Reabilitarea de drept
**Art. 134. - Reabilitarea are loc de drept in cazul condamnarii la amenda sau la pedeapsa inchisorii care nu depaseste un an, daca in decurs de 3 ani condamnatul nu a savarsit nici o alta infractiune.


De la data cand sentinta a ramas definitiva,in termen de trei ani nu trebuie sa mai savarsiti nici o infractiune,si intervine reabilitarea de drept.
Ultima modificare: Duminică, 23 Ianuarie 2011
andymaurul, utilizator
termenul de reabilitare de 3 ani se calculeaza nu de la data ramanerii definitive a hotararii ci de la data executarii pedepsei (achitarii amenzii penale).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reabilitarea de drept ? inabledea inabledea in urma cu 8 luni am avut o amenda penala de 500 lei . In urma acestei amenzii am cazier. Intrebarea mea este : se poate face ceva dupa 1 an de zile ? adica ... (vezi toată discuția)
Amenda penala achitata - stergere mentiune din cazier georgiana.td georgiana.td Acum 4 ani am primit o amenda penala , pe care am platit-o cam dupa 6 luni de la pronuntarea instantei . Acum am avut nevoie de cazier pentru angajare , si , ... (vezi toată discuția)
Amenda penala jusi_1304 jusi_1304 Buna ziua,doresc sa stiu daca ma afecteaza o amenda penala daca sunt cadru militar.Va multumesc (vezi toată discuția)