Dupa divort copilul minor (6 ani) a fost incredintat catre tata.
Mama era in strainatate si a fost citata prin presa desi tatal stia unde se afla.
Mama plateste pensie de intretinere dar nu are un program de vizitare stabilit iar parintii nu se inteleg in privinta acestui lucru.
Doreste sa obtina in instanta un program de vizitare cu posibilitatea luarii copilului in vacante si in strainatate deoarece intre timp si-a stabilit domiciliul legal in strainatate.
Cum ar trebui sa procedeze? Cum ar trebui formulata o astfel de cerere pentru a fi admisa? Cunoasteti cazuri asemanatoare?
Buna.Sunt mama unei fetite de 7 ani si lucrez in italia cu contract de munca am si resedinta in italia chiar la locul de munca.Anul trecut in iunie am deschis un proces pt stabilirea legaturii cu minorul si acordul sotului pt a pleca cu fata in vacanta in italia fara el.Procesul a fost deschis prin ORDONANTA PRESIDENTIALA asa ca am reusit sa obtin legatura telefonica si pe net cu fata dar pt plecarea in italia era nevoie de o ancheta sociala in italia unde ar fi trebuit sa locuesc cu fata care nu se putea face printr-un proces deschis prin ORDONANTA PREZIDENTIALA,am ajuns si la recurs dar era nevoie de alti bani dati la avocat si atunci am renuntat.O data cu procesul pt stabilirea leg cu minorul si plecarea in vacanta am depus si actiunea de divort si probabil pt instanta nu erau clare lucrurile chiar si cu martori in favoarea mea ca am conditiile necesare chiar si pozele apartamentului cu fata in apartamentul din italia(fata a mai fost in italia cu tatal ei si au locuit cu mine in acel apartament).In concluzie era nevoie de ancheta sociala de timp si alti bani dar ancheta sociala nu se face cand un proces este deschis prin ordonanta prezidentiala(avocata nu mi-a zis inainte de a deschide procesul) asa ca am ajuns deja la divort si imi voi cere drepturile.
Ancheta sociala se poate face si in caz de ordonanta presedintiala.
Un proces pe fond insa este mai usor de judecat pentru judecatori...pentru ca in astfel de procese se incearca a se judeca usor...
Este insa adevarat ca va poate costa niste bani avocatul...
In urma cu cativa ani ( destui) ancheta sociala s-a facut in cca 3 zile...si la ce termene se dau in Romania aveati timp suficient.Probabil ca instanta nu a vrut sa judece sau nu a stiut ce sa faca mai ales daca nu a fost ajutata de avocat...
Avocata mi-a zis ca nu se poate face ancheta sociala,am platit destul de mult si ea tot imi cerea bani asa ca am renuntat la recurs si tot odata am renuntat si la serviciile ei.Procesul a durat 5 luni,cat ar fi trebuit sa mai astept si cati bani ar fi trebuit sa mai dau ca fetita mea sa mearga in vacanta de vara.....vacanta de vara deja trecuse.
A-ti incercat sa cereti o ancheta sociala ( asistentilor sociali din Italia )la domiciliul dumneavoastra in Italia ?
Ar trebui sa va ajute , pentru ca dupa ancheta ei o sa va dea un document numit ''relazione''.