avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 510 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Scoaterea minorului din tara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Scoaterea minorului din tara

Buna ziua!
Sunt o mama divortata, printr-o hotărâre definitivă si irevocabilă. Minorul rezultat din căsătorie îmi este mie încredințat spre crestere si educare, la domiciliul meu. Autoritatea parinteasca este exercitată in comun. Ulterior divorțului, m-am recăsătorit cu un bărbat care are resedinta in Italia. Vreau sa ies din tara cu minorul din prima căsătorie, pentru a locui cu actualul meu sot, insa fostul nu îmi da acordul pentru scoaterea minorului din tara. Trebuie sa adaug faptul ca prin sentința rămasă definitivă, tatălui i s- a stabilit un program de vizita, după cum urmeaza: in weekend-urile 1 si 3 din fiecare luna, in prima jumatate a vacantei de vara si in zilele 2 si 3 a fiecarei sărbători de Crăciun si Paste.
Ce trebuie sa fac pentru a putea pleca la actualul meu sot. Prin el, sunt si eu trecuta ca rezident al statului Italian, cu domiciliul acolo. Trebuie sa deschid un proces prin care sa cer modificarea programului de vizita si o hotarare care sa tina loc de acord de vointa a tatalui pentru transportarea minorului in afara granițelor țării?
Ce mă sfătuiți?
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 20:06, 7 Mai 2016
Minorul rezultat din căsătorie îmi este mie încredințat spre crestere si educare

Autoritatea parinteasca este exercitată in comun.


Ori e una, ori e alta, amandoua nu se poate. Cititi ce scrie exact in hotarare.
Daca exercitati autoritatea parinteasca in comun, ce trebuie sa cereti in instanta e sa ii schimbati locuinta copilului in strainatate si instanta sa suplineasca acordul tatalui pt emiterea unui pasaport crds si pt iesirea din tara. Mai trebuie sa cereti si schimbarea programului de vizita, sa il lasati pe copil la tata in vacante, propuneti cum doriti.
Ultima modificare: Sâmbătă, 7 Mai 2016
gi-jane2, moderator
Cazul dvs. pare foarte complicat deoarece va trebui sa obtineti hotarare judecatoreasca daca exista custodie comuna.
Mai trebuie sa se faca ancheta sociala in strainatate si va trebui sa aveti acte de resedinta acolo.
Daca va permiteti sa angajati avocat ar fi foarte util intrucat programul de vizita al sotului incurca foarte mult procesul mai ales daca si-a exercitat programul de vizita.
Ar insemna schimbari majore in viata copilului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună seara.in ce condiții pot pleca intr o alta tara cu un ... Ana ionela Ana ionela Bună seara.In ce condiții pot pleca intr o alta tara cu un copil minor,fiind divortata am hotărârea de divort in care copilul imi este încredințat? Vă ... (vezi toată discuția)
Orele de vizita(dupa divort) anaida_cristina anaida_cristina Ce se intampla daca nu respect programul de vizita pt ca tatal sa isi vada copilul,stabilit de judecator in urma unui divort.Eu am obtinut custodia copilului ... (vezi toată discuția)
Domiciliul minorei la tata, drepturi comune,cum procedez? catacata2011 catacata2011 Buna seara! Am castigat in instanta domiciliul fiicei mele la mine (tatal),cu exercitarea drepturilor parintesti in comun cu fosta mea concubina. Am o ... (vezi toată discuția)