avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 886 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii diverse Cărţi. Interesante, de ... Despre extradare
Discuție deschisă în Cărţi. Interesante, de recomandat, topuri...

Despre extradare

Va rog sa-mi recomandati carti si legislatie cu privire la institutia extradarii.
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 23:50, 23 Ianuarie 2011
Sunt 2 care imi par interesante dar nu le am la indemana.
Una este de practica judiciara si una cuprinde teorie.
1.Cooperare judiciara internationala si europeana in materie penala.-Autor: Florin Răzvan Radu,editura: Wolters kluwer-2009

2.Mandatul european de arestare si predare-Autor -Asist.univ.drd. Ionel Tiberiu.

3.Expulzarea, extradarea si readmisia in dreptul international -Autor:Aurel-Teodor Moldovan-Editura: C. H. Beck -2004

4.Cooperarea judiciară internaţională în materie penală- Autori: Mrejeru Bogdan, Mrejeru Theodor-Editura: Editura Universitara - 2008,

5.Cooperarea judiciara internationala in materie penala-Autori: Rusu Ion si Alexandru Boroi -Editura: C.H. Beck-2008,

6.Executarea hotărârilor penale. Practică judiciară-Autor Mariana Constantinescu -Editura Hamangiu

7.Extradarea - procedura juridica specifica cooperarii judiciare internationale in materie penala - Autor: Cristudor Vasile -2010,

8.Cooperarea Judiciara In Materie Penala - Autori:Ioana-Cristina Morar, Mariana Zainea-Editura: C.H. Beck-2008,

9.Competenta Teritoriala In Materie Penala-Autor: Bogdan Micu
Editura: Wolters Kluwer-2009

Legea nr. 302/2004 privind cooperarea judiciara internationala in materie penala, referitor la emiterea mandatului de urmarire internationala in vederea extradarii.
Legea nr. 224/2006 pentru modificarea si completarea Legii nr. 302/2004 privind cooperarea judiciara internationala in materie penala
Oug nr.103/2006-privind unele masuri pentru facilitarea cooperarii politienesti internationale
Legea 222 din 28 octombrie 2008 pentru modificarea si completarea Legii nr. 302/2004 privind cooperarea judiciara internationala in materie penala
Publicata in Monitorul Oficial 758 din 10 noiembrie 2008.

Ultima modificare: Duminică, 23 Ianuarie 2011
MARTA SIMONA PETRE, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Despre extradare ContSters119945 ContSters119945 Buna ziua. Apelez la cunostintele si bunavointa dvs. spre a mi se oferi informatii cu privire la articole, lucrari, manuale, carti, tratate care se refera la ... (vezi toată discuția)
Crima organizata Bawer Bawer Buna ziua. Va rog sa ma ajutati cu o bibliografie pentru efectuarea unei lucrari despre crima organizata. din pacate crima organizata nu este definita de ... (vezi toată discuția)
Premiile concursului din perioada 03 - 10.03.2008 Admin Admin Premiile se acorda utilizatorilor care au cele mai multe mesaje postate in forum, la sfarsitul acestei perioade (ora 00.00 a zilei de duminica, 10 martie ... (vezi toată discuția)