avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 259 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Arme albe
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Arme albe

Buna ziua!In urma cu 2 zile veneam acasa seara din oras cu autoturismul personal.Am fost oprit de politie.Mi-au facut un control asupra masinii unde mi-au gasit un cutit tip baioneta, eu habar nu aveam cum a ajuns cutitul in masina eu stiam ca este in garaj,in fine.Am fost dus la sectie am dat declaratii cert k nu mi-au spus nimic ce se va intampla cu mine.Mentionez ca nu am avut niciodata probleme cu legea!
Cel mai recent răspuns: Constantin Alexandru Radu , Consilier juridic 10:25, 25 Ianuarie 2011
Conform legii nr. 61 (r2) din 27/09/199 -pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice se prevede:
"Art. 1^1. - (1) Constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoarea de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă, dacă fapta nu constituie o infracţiune mai gravă, următoarele fapte:
1. portul, fără drept, în locurile şi împrejurările în care s-ar putea primejdui viaţa sau integritatea corporală a persoanelor ori s-ar putea tulbura ordinea şi liniştea publică, a cuţitului, pumnalului, şişului, boxului, castetului ori a altor asemenea obiecte fabricate sau confecţionate anume pentru tăiere, împungere sau lovire, precum şi folosirea în asemenea locuri sau împrejurări a armelor cu aer comprimat sau cu gaze comprimate, a obiectelor confecţionate pe bază de amestecuri pirotehnice ori a dispozitivelor pentru şocuri electrice;
"
Sigur o sa va citeze si ar fi bine sa fiti reprezentat de un avocat.
Succes!
Pai si care sunt consecintele?
Constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoarea de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă,

Nu constituie infractiune,si nu se pedepseste penal,deoarece nu pune in primejdie viata nimanui.O purta doar in masina,si daca are si pe cineva,care sa sutina ca apus acel obiect in masina fara stirea lui,atunci,scapa fara nici o treaba.

Daca acel obiect ar fi fost purtat pe strada,in mod ``deschis``,cu scopul de a primejdui viata cuiva,atunci s-ar fi pedepsit penal.
De acord cu frank. Nu este infractiune.

Alte discuții în legătură

Arme albe Seekhelp Seekhelp Buna ziua! Am fost oprit de o patrula de politie, am prezentat actele, politistul a cerut sa verifice masina, l-am lasat si a descoperit un box, un spray ... (vezi toată discuția)
Cazier pentru posesie de arma alba Theodor90 Theodor90 acum 2 zile am fost oprit de jandarmi pentru un control de rutina, mau perchezionat si au gasit un BOX asupra mea. mau dus la sectie, miau luat datele, ... (vezi toată discuția)
Achizitie baston telescopic ANONIMUL27 ANONIMUL27 Dupa ce am fost atacat de mai multe ori, am hotarat sa imi iau un baston telescopic pe care sa il port la mine ca sa nu mai fiu cu mainile goale in fata ... (vezi toată discuția)