avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 541 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Arme albe
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Arme albe

Buna ziua! Am fost oprit de o patrula de politie, am prezentat actele, politistul a cerut sa verifice masina, l-am lasat si a descoperit un box, un spray paralizant si o "bata" de lemn (nu de baseball). Am fost dus la sectie, au intocmit proces verbal, declaratie, etc.
Intrebarile mele:
-De ce anume pot fi gasit vinovat?
-Ce pedeapsa pot lua?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: n53 , utilizator 20:27, 2 August 2013
Lege nr. 61/1991 (republicata 2011), pentru sanctionarea faptelor de incalcare a unor norme de convietuire sociala, a ordinii si linistii publice

Art. 1. - Pentru asigurarea climatului de ordine si liniste publica necesar desfasurarii normale a activitatii economice si social-culturale si promovarea unor relatii civilizate in viata cotidiana, cetatenii sunt obligati sa aiba un comportament civic, moral si responsabil, in spiritul legilor tarii si al normelor de convietuire sociala.

Art. 2. - (1) Constituie infractiune si se pedepseste cu inchisoarea de la 3 luni la 2 ani sau cu amenda, daca fapta nu constituie o infractiune mai grava, urmatoarele fapte:

1. portul, fara drept, in locurile si imprejurarile in care s-ar putea primejdui viata sau integritatea corporala a persoanelor ori s-ar putea tulbura ordinea si linistea publica, a cutitului, pumnalului, sisului, boxului, castetului ori a altor asemenea obiecte fabricate sau confectionate anume pentru taiere, impungere sau lovire, precum si folosirea in asemenea locuri sau imprejurari a armelor cu aer comprimat sau cu gaze comprimate, a obiectelor confectionate pe baza de amestecuri pirotehnice ori a dispozitivelor pentru socuri electrice;


~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Arme albe zarnik zarnik Buna ziua!In urma cu 2 zile veneam acasa seara din oras cu autoturismul personal.Am fost oprit de politie.Mi-au facut un control asupra masinii unde mi-au ... (vezi toată discuția)
Cazier pentru posesie de arma alba Theodor90 Theodor90 acum 2 zile am fost oprit de jandarmi pentru un control de rutina, mau perchezionat si au gasit un BOX asupra mea. mau dus la sectie, miau luat datele, ... (vezi toată discuția)
Autoaparare antoneugen antoneugen este legal sa porti la tine un sprai lacrimogen si sal folosesti numai pentru autoaparare. (vezi toată discuția)