As dori sa stiu daca pensia de erou al Revolutiei se ia in calculul pensiei de urmas. Mai concret, nepoata mea se afla in custodia tatalui care avea si pensie de stat dar si pensie de erou. Tatal a decedat in accident rutier. Poate sa beneficieze ila calculul pensiei de urmas (are 12 ani) de ambele pensii ale tatalui? Va rog sa-mi raspundeti, daca se poate. Va multumesc.
Revin cu problema pensiei de urmas. Asa cum am spus tatăl nepoatei mele are Certificat de luptător rănit în revoluţie, a beneficiat de drepturile care i se cuveneau conf. legii nr. 341/2004. Tatăl a decedat în decembrie 2007. De la Secretariatul de stat pentru problemele revoluţionarilor( am discutat cu d-nul Mihai Gardina) mi s-a spus că nu are dreptul la indemnizaţie conf. acestei legi deoarece tatăl nu a decedat în revoluţie. Nu ştiu dacă mai există vre-o şansă ca nepoata mea să poată beneficia de ceva. Vă rog, din toată inima să-mi răspundeţi. În acest moment a primit o decizie de pensie de urmaş pentru vechimea în muncă, care este de 200 lei. De la Casa de pensii Olt mi s-a comunicat că nu pot lua în calcul decât pensia tatălui pe care o primea pentru vechimea în muncă, si numai în urma unei adeverinţe eliberată de Secretariatul de Stat copilul poate primi şi indemnizaţia.
Prin urmaş de erou-martir se înţelege persoanele îndreptăţite să beneficieze de prevederile prezentei legi, şi anume soţul supravieţuitor, părinţii celui decedat şi fiecare dintre copiii acestuia. Erou-martir fiind cel care s-au jertfit în lupta pentru victoria Revoluţiei române din decembrie 1989 sau au decedat în legătură cu aceasta.
Daca se dovedeste ca decesul tatalui dvs are legatura cu ranirea lui in timpul Revolutiei, atunci puteti benficia de acea indemnizatie. In caz contrar, nu beneficiati de aceasta indemnizatie