avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 218 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Plangere contraventionala rovinieta
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Plangere contraventionala rovinieta

Buna ziua,

Am primit acum o saptamana o amenda de rovinieta din data de 30.11.2010 pe care am platit-o( 250 lei+ 25euro). Astazi mi-au mai venit inca doua pentru zilele de 11.12 si 13.12.2010 si probabil or sa mai vina vreo doua pentru ca abia in februarie mi-am cumparat rovinieta. Intrebarea mea este trebuie platita de fiecare data si despagubirea(28euro), care practic este valoarea rovinietei pe un an? In procesul verbal se specifica ca dovada contraventiei se gaseste la sediul CNADNR timp de 6 luni de la data constatarii contraventiei(22.12.2010) . Practic cele 6 luni au trecut. Credeti ca am o sansa sa contest in instanta si sa cer dovada, care teoretic nu mai exista astfel incat sa pot anula procesele verbale?

Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Ana-Maria Dutescu , Avocat 20:16, 9 Iulie 2011
Buna ziua !
Aceasta problema a mai fost dicutata pe forum . Din pacate pt dvs. nu aveti sanse de reusita in instanta in cazul in care contestati procesul-verbal de contraventie intocmit . Aceasta sanctiune (despagubire) trebuie achitata de fiecare data cand sunteti sanctionat contraventional . #-o
Multumesc pentru promtitudine. In privinta despagubirii de 28 euro m-am lamurit, trebuie achitata la fiecare amenda.
Altceva ma intriga. Procesul verbal a fost intocmit exact in ultima zi in care mai putea fi facut dupa care contraventia se prescria. Adica fapta a fost savarsita pe 11.12.2010 si pv-ul pe 10.06.2011 adica aproape la 6 luni fara o zi. In ultimul paragraf din pv scrie clar ca dovada faptei este pastrata timp de 6 luni de la constatarea ei.:O Adica in momentul primirii pv-ului, 06.07.2011 dovada nu mai exista la CNAD..... draq sa-i ia. Ceva este putred aici. De ce ar mai trimite amenda daca dovada nu mai exista. Acum ma gandesc la doua variante:
1. Tipul care incheie pv-urile este ultimul samaritean si mai da o portita de scapare amaratilor pe care ii mai duce capul cat de cat., incheiand pv-urile cat mai tarziu posibil astfel incat sa poti face contestatie si dovada sa se piarda.

2. Este o alta smecherie de a mai stoarce un ban , adica la proces sa scoata baietii dovada din buzunarele lor fara de fund si sa-ti mai ia pe deasupra si alte cheltuieli de judecata.

S-ai dau sau nu in judecata?
Data constatarii este data intocmirii pv. ( in cazul dvs 10.06.2011) este scris chiar in debutul pv. De la aceasta data curge termenul de 6 luni cat se pastreaza dovada, adica 10.12.2011.
Sansele sunt aproape zero !
Ii puteti actiona in instanta dar sansele de castig sunt mici. Modul de aplicare al acestor amenzi a fost diabolic construit ca sa iti ia banii fara sa ai posibilitatea sa mai contesti. "Dura lex, sed lex"!
Nu prea este logic . Data constatarii este data savarsirii contraventiei si data intocmirii pv-ului ar trebuii sa fie cu totul altceva. Cel mai sigur o sa sun la CNADNR sa ma lamuresc. Daca este cum spuneti atunci......X-(

Alte discuții în legătură

Amenda lipsa rovigneta - termene de prescriptie karina0910 karina0910 am primit la data de 1 noiembrie o amenda lipsa rovigneta din data de 27 aprilie.Am inteles ca amenda se prescrie dupa 6 luni.Pe 4 nov. cand am ajuns acasa,am ... (vezi toată discuția)
Amenda rovigneta camera antidote antidote Buna ziua In data de 10.12.2010 am circulat fara rovigneta pe DN1. Pe 07.06.2011 mi s-a intocmit procesul iar astazi 23.06.2011 mi-a fost ... (vezi toată discuția)