avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 293 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediere individuala
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediere individuala

Buna ziua!

Suntem o institutie publica, ordonator principal de credite, al carui nr.de personal este aprobat prin legea de constituire.
In situatia in care dorim sa facem concedieri individuale, conf. art. 65 din Codul muncii, intrucat la alin.2 al aceluiasi articol se specifica faptul ca desfiintarea locului de munca trebuie sa fie efectiva, va trebui ca nr. de personal sa se diminueze printr-o modificare adusa la legea de constituire, sau se poatea face doar prin reorganizarea serviciilor in cauza?
Fac mentiunea ca din lipsa de fonduri suntem nevoiti sa recurgem la aceasta decizie.

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:26, 24 Ianuarie 2011
Pentru a fi efectivă desfiinţarea locului de muncă, este necesară înlăturarea acestuia din structura angajatorului, deci să nu se mai regăsească în organigrama sau în statul de funcţii al angajatorului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Organigrama depusa in instanta trebuie vizata de itm? Orasel-Codreanu Raluca Orasel-Codreanu Raluca Am fost jurista 6 ani la o soc. ,in ultimele 2 luni am fost in concediul de crestere copil,in prima zi venita la soc. am avut concediul medical ,dar am primat ... (vezi toată discuția)
Desfiintare post concediere individuala ContSters31759 ContSters31759 Daca am desfiintat un post din cadrul firmei, in cat timp mai pot angaja pe acel post? (vezi toată discuția)
Concediere car-men car-men Buna ziua, Am si eu urmatoarea problema: Un salariat este concediat deoarece firma nu prea mai are de lucru iar el este unul dintre cei mai slabi. I se face ... (vezi toată discuția)