avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1462 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Legislaţie europeană, CEDO, UE, ... CEDO
Discuție deschisă în Legislaţie europeană, CEDO, UE, proceduri europene

CEDO

Buna ziua,
Mama mea a deschis un proces la CEDO pentru o casa, in anul 2005. Am parcurs toate etapele in Romania, am trimis actele, ni s-a raspuns ca sunt in regula. Intre timp mama a murit si eu sunt singura mostenitoare. Astazi am intrebat prin telefon care este stadiul si mi s-a raspuns ca nu imi poate da date prin telefon, dar ca ar trebui sa trimit o cerere insotita de actul de deces si de succesiune. Cum fac pentru a continua acest proces? Trebuie sa mentionez ca vreau sa-l continui? Imi trebuie neaparat un avocat?
Cel mai recent răspuns: eumarian , utilizator 18:22, 6 Februarie 2011
allissa a scris
Daca este vorba despre retrocedari...e putin mai complicat pentru ca a fost stabilita o judecata pilot de catre Curte care a fost trimisa statului roman ca sa repuna pe rol, in Romania, toate dosarele cu acest obiect.

Nu se repun pe rol. Romania are la dispozitie 18 luni pentru a elabora o noua procedura interna de despagubire a tuturor celor cu cazuri asemanatoare cu Maria Atanasiu c. Romaniei - 2010. In cele 18 luni, cauzele trimise la CEDO nu progreseaza iar dupa perioada de suspendare, cele nou introduse vor fi respinse ca neepuizand toate caile interne (daca se introduce noua procedura promisa). Asta doar daca este vorba de despagubiri corespunzatoare unor proprietati dobandite in baza legilor de improprietarire. Din Maria Atanasiu c Romaniei - 2010

241. Tinand cont de numarul important de cerereri indreptate contra Romaniei continand acelasi tip de litigii, Curtea hotaraste sa suspende pentru o perioada de optisprezece luni numarate de la data la care prezenta hotarare va deveni definitiva examinarea tuturor cererilor care izvorasc din aceeasi problematica generala, asteptand adoptarea de catre autoritatile romane a masurilor capabile sa ofere un remediu potrivit tuturor persoanelor vizate de legile reparatorii.

242. Decizia de suspendare nu aduce atingere puterii Curtii de a declara inadmisibila vreo cauza de acest gen sau sa ia act de o intelegere amiabila la care partile ar ajunge, in aplicarea articolelor 37 sau 39 din Conventie
Ultima modificare: Duminică, 6 Februarie 2011
eumarian, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Admisibilitate cedo CBN90 CBN90 In urma cu doi ani mama mea a depus o petitie la CEDO pentru incalcarea dreptului la un proces echitabil,mama mea a decedat in urma cu cateva saptamani si ... (vezi toată discuția)
Corespondena cedo andrei_pap87 andrei_pap87 Domnilor vi-as fi recunoscator daca mi-ati oferi un mic ajutor legat de corespondenta cu Curtea de la Strasbourg. Am formulat in august 2010 o actiune la ... (vezi toată discuția)
Cerere cedo mr_bachus mr_bachus Am trimis o cerere catre CEDO, am primit confirmarea primirii cererii de la Strasbourg, insa de atunci au trecut 4 luni si n-am mai primit absolut nimic ... (vezi toată discuția)