avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 682 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... drepturi la mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

drepturi la mostenire

Buna seara
Bunicii mei dupa tata au avut doua locuri de veci .Dupa moartea acestora nu s-a facut succesiunea(au fost patru frati , unul decedand inaintea bunicilor) Tata(decedat anul trecut) a fost recasatorit timp de noua ani. Acum o sora a lui tata vrea sa ia cele doua morminte vrand sa dau o declaratie de renuntare.
Rog daca puteti sa ma lamuriti :
1-Sotia lui are dreptul la o parte din acestea?
2-Ce cota parte imi revine din aceste "bunuri".
Multumesc
Cel mai recent răspuns: soso35 , utilizator 17:56, 26 Ianuarie 2011
Cu conditia ca fiul decedat anterior bunicilor sa nu fi avut copii, cota ta din bunuri ar fi de 3/12, a sotiei supravietuitoare *mama vitrega 1/12" si a celorlalti doi frati cate 4/12
Cel decedat are sotie si doi copii, in aceasta situatie care sunt procentele?
Tu ai 3/16 si mama vitrega 1/16, ceilalti 3 frati (reprezentati de nepoti au fiecare 4/16)
Multumesc pentru lamuriri!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impartire mostenire soraya23 soraya23 Bunicii mei (parintii tatalui) au fost casatoriti aproximativ 15 ani. In 1990, bunicul meu a decedat, iar bunica mea s-a recasatorit. Barbatul cu care s-a ... (vezi toată discuția)
Succesiune: bună ziua,tatăl meu a divorțat de mama, s-a recăsătorit, între ... Borota Sorin Borota Sorin Succesiune: Bună ziua,tatăl meu a divorțat de mama,s-a recăsătorit,între timp au murit pe rând mama vitregă(acum 12 ani),tata(acum 5 ani) și mama ... (vezi toată discuția)
Succesiune dupa bunica vitrega greyeye_bn greyeye_bn Strabunica a avut un teren de casa pe care l-a cedat verbal, catre una din fiice care s-a casatorit cu bunicul (extrasul C.F. pentru teren e pe numele ... (vezi toată discuția)