avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 290 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... uzucapiune apartament
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

uzucapiune apartament

Mama mea detine in indiviziune cu bunica un apartament. Acolo locuiesc bunica si un unchi. Se poate considera ca timpul pentru ajungere la termenul de prescriptie achizitiva(uzucapiune) curge, atata timp cat mama plateste impozit si a deschis (desi nu s-a ajuns la primul termen) actiune pentru iesire din indiviziune?
Cel mai recent răspuns: rosa_weigand , utilizator 18:52, 25 Ianuarie 2011
Mama nu are bani sa plateasca iesirea din indiviziune. Eu nici n-am pomenit ca as invoca eu uzucapiunea, dar dupa cum stiti, prescriptia achizitiva si cea extinctiva se pot ciocni aici si ceea ce vreau eu este ca mama sa nu isi piarda dreptul de proprietate prin castigarea dreptului de catre altcineva.
ASTFEL: Intrebarea mea este daca exista vreun pericol asupra unui drept de proprietate in cota indiviza in situatia in care posesia este exercitata de catre altcineva,fie el si coindivizar, si daca poate fi invocata de acesta asupra bunului in cauza.

Pe scurt: noi nu vrem sa facem nici o modificare a starii juridice sau de fapt, pe perioada vietii bunicei mele, dar nici nu am vrea sa apara ele din cauza unor riscuri neanticipate.
In sfarsit am ajuns si la ceea ce doriti de fapt! Asa ati fi putut sa explicati de la inceput!
Mama dvs. nu va pierde dreptul ei de proprietate daca nu locuieste acolo, in apartament.
Ati invatat ceva la drept dar, n-ati inteles bine.
Va multumesc pentru raspuns. E adevarat ca ma interesa si la modul general, nu doar particular.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Exceptie prescriptie achizitiva - iesire din indiviziune niculaucarmen niculaucarmen stapanesc un teren al bunicii de 40 ani. verisorii mei au introdus iesirea din indiviziune, insa eu nu sunt de acord cu aceasta. As putea invoca exceptia ... (vezi toată discuția)
Drept proprietate - uzucapiune sergiu/adrian sergiu/adrian bunicul meu a decedat in 1960. la masa susscesorala s-au stabilit cote pentru sotia sa si pentru 6 copii. Copii au renuntat in 1961 la dreptul lor (fiind ... (vezi toată discuția)
30 de ani de mostenire alba777 alba777 Va rog frumos sa ma ajutati sa rezolv o problema de mostenire. Sunt unicul copil al tatalui meu care a murit.Tata a mostenit impreuna cu un frate de al lui o ... (vezi toată discuția)