Buna ziua
Am castigat un proces si am obtinut si cheltuieli de judecata. Dupa 3 luni in care parata nu mi-a dat nici un ban, i-am spus ca daca nu-mi plateste apelez la executor. Mi-a trimis insa prin mandat a zecea parte din cheltuieli, i-am ridicat de la posta, dar nu sunt de acord sa primesc banii in transe. Cum procedez in situatia aceasta?Va multumesc pentru raspuns.
Si daca apelati la un executor judecatoresc tot in transe o sa primiti banii.
O sa platiti si onorariul executorului jud 10% din suma care se executa iar acesta ii va popri veniturile debitorului pana la 1/3 din veniturile nete incasate lunar.
... sau Debitorul poate sa semneze un angajament la executor in care sa precizeze ca va achita lunar o suma ...x si va trebui sa asteptati .
sau...pot fi executate silit si bunurile imobiliare dar depinde daca judecatorul ii va aproba executarea imobiliara,daca aveti o suma mica de incasat nu o aproba de regula.
Pentru alte obligatii decat cele de intretinere datorate conform legii, sumele poprite nu pot depasi 1/3 din veniturile nete pe care le realizeaza, conform art. 409 c.pr.civ.