avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1233 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... neplata cheltuieli de judecata
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

neplata cheltuieli de judecata

Buna ziua
Am castigat un proces si am obtinut si cheltuieli de judecata. Dupa 3 luni in care parata nu mi-a dat nici un ban, i-am spus ca daca nu-mi plateste apelez la executor. Mi-a trimis insa prin mandat a zecea parte din cheltuieli, i-am ridicat de la posta, dar nu sunt de acord sa primesc banii in transe. Cum procedez in situatia aceasta?Va multumesc pentru raspuns.
Cel mai recent răspuns: mihaelasfr , utilizator 12:13, 25 Ianuarie 2011
Si daca apelati la un executor judecatoresc tot in transe o sa primiti banii.
O sa platiti si onorariul executorului jud 10% din suma care se executa iar acesta ii va popri veniturile debitorului pana la 1/3 din veniturile nete incasate lunar.
... sau Debitorul poate sa semneze un angajament la executor in care sa precizeze ca va achita lunar o suma ...x si va trebui sa asteptati .
sau...pot fi executate silit si bunurile imobiliare dar depinde daca judecatorul ii va aproba executarea imobiliara,daca aveti o suma mica de incasat nu o aproba de regula.
Ii va opri pana la 1/3 sau pana la 1/2 din veniturile paratei?
Pentru alte obligatii decat cele de intretinere datorate conform legii, sumele poprite nu pot depasi 1/3 din veniturile nete pe care le realizeaza, conform art. 409 c.pr.civ.
Ultima modificare: Marți, 25 Ianuarie 2011
Alexandru Focia, Avocat
Multumesc frumos pentru raspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proprire unuor pensionari in urma unui proces civil Uncivil Uncivil Buna ziua, parintii mei, pensionari au fost parte parata intr-un proces civil ca au refuzat da isi dea acordul de a se face un cabinet stomatologic la etajul ... (vezi toată discuția)
Veniturile din ore suplimentare ( cu caracter nepermanent) se executa silit ? ciocotisanradu ciocotisanradu Sunt profesor. Pe langa incadrare am si ore suplimentare precum si salarul de merit ( 15%) Am retineri din salar in executare( de la FISC ) Scoala unde ... (vezi toată discuția)
Poprire salar angajat liliigretz liliigretz Buna ziua, am primit astazi o comunicare-adresa infintare poprire pentru un angajat, in care scrie:\\"In temeiul art.452 cod procedura civila va comunicam ... (vezi toată discuția)