avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 526 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... suprafata inexistenta in acte
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

suprafata inexistenta in acte

Buna ziua,

Ma confrunt cu urm situatie:
- locuiesc intr-un bloc P+2+M
- la nivelele P, E1 si E2 sunt 212 mp construiti (pe hartie)
- la M sunt 190 mp construiti (pe hartie)
- in realitate la M sunt tot 212 mp construiti (constructorul trebuia sa traga un zid de exterior din spate cu ~1 m mai inapoi de unde ar fi rezultat si dif de suprafete)
- se doreste sa se rectifice situatia acetelor a.i. sa fie in concordanta cu realitatea
- diferenta de suprafata a fost cuprinsa prin felul in care s-a construit in 2 apartamente de la nivelul M

Pe ce baza se poate obtine autorizatia de constructie peste suprafata de 11mp de apartament care nu este trecuta in acte (ar fi trebuit sa fie pur si simplu o terasa inaccesibila care nu face parte din suprafata comuna a blocului)?

Avand in vedere ca nu-i o suprafata comuna a blocului este de ajuns decat semnatura vecinului de sub mine cum ca este de acord sa construiesc peste aceasta bucata de terasa care pentru el reprezinta defapt un fel de acoperis peste jumatate din dormitorul lui?

Avand in vedere sa suprafata utila s-ar mari ar trebui sa mi se mareasca si cota parte indiviza din suprafata cumuna care nu s-a micsorat pt ca nu s-a construit peste o supfrata comuna. Personal nu-mi doresc sa mi se mareasca acest procent pentru ca ar trebui ca la toti ceilalti sa li se reduca cota parte indiviza. Se poate de a declaratie conf careia cota indiviza sa ramana aceaiasi pentru mine si implicit pentru toate lumea (eu nu-mi doresc decat rectificarea de supratata din apartament)?

Mentionez ca fiind un bloc mic (12 ap) nu avem asociatie de proprietari.

Va multumesc.

Cele bune,
Liviu
Ultima modificare: Marți, 25 Ianuarie 2011
liviu_navacioiu, utilizator
Cel mai recent răspuns: liviu_navacioiu , utilizator 15:01, 25 Ianuarie 2011
cu alte cuvinte constructorul nu a respectat proiectul, receptia finala s-a facut din birou, deci pe pv de receptie nu sunt aratate modificarile, mai mult "actele" s-au facut din birou - poate si intabularea?
in principiu la intabularea apartamentului ar trebui ca releveul sa fie corect iar dvs sa fiti inscris in CF cu suprafata corecta. O justificare a faptului ca nu s-a respectat proiectul o da tot constructorul.
(nu autorizatia de construire in sine ci Proiectul pt construirea a 11mp intr-un bloc s-ar putea sa fie mai costisitor decat punerea actelor in regula printr-o eventuala nota retroactiva la pv de receptie finala)
puteti apela la un autorizat cadastru - pentru a incerca sa rectificati suprafata apartament in CF si/sau la un avocat pentru a da in judecata pe cel care v-a vandut apartamentul#-o
Ati inteles perfect situatia. Asta a fost treaba facuta in stil romanesc.
N-am stiut de optiunea de a pune o nota retroactiva la pv de receptie finala...
Imi puteti oferi ceva detalii in legatura cu acesta nota?
Cine o face, cum se face, in baza a ce se face?
Pana la urma proiectul pe hartie arata diferit de realitate... Mai este nevoi de modificarea proiectului daca se face aceasta nota?
La OCPI geodezul poate rezolva situatia doar cu aceasta nota? Stiu ca domnii de acolo se uita dupa autorizatii pe baza carora modifica dosarul cadastral...

Va multumesc pentru informatii.

Cele bune,
Liviu

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proprietate exclusiva terasa parter in bloc de locuinte mircea bratu mircea bratu Buna ziua, Am cumparat de curand un apartament la parterul unui bloc de locuinte nou construit. Apartamentul este format din 3 camere si o terasa ingradita cu ... (vezi toată discuția)
Caz particular al calcului cotei % Almaris Almaris As avea rugamintea sa ma indrumati in baza legii in a alege dintre suprafetele enumerate ce anume intra in calculul cotei indivize din exemplul ... (vezi toată discuția)
Instrainare cota parte indiviza teren fara acord proprietari pentru acces auto crimus crimus Proprietarul unui teren a construit pe acesta un bloc, la parter avand 2 spatii comerciale pe care si le-a pastrat pentru el. In Cartea Funciara aceste spatii ... (vezi toată discuția)