avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 522 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Caz particular al calcului cotei %
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Caz particular al calcului cotei %

As avea rugamintea sa ma indrumati in baza legii in a alege dintre suprafetele enumerate ce anume intra in calculul cotei indivize din exemplul urmator:

Prin contract se transmite dreptul de proprietate asupra unui apartament cu suprafata construita de 160 mp, suprafata utila 110 mp si terasa acoperita in suprafata construita de 20 mp, precum si parcare la demisol de 20 mp suprafata construita si boxa de 3,5 mp suprafata construita.

Acestia sunt termenii din contract, singura suprafata utila mentionata este cea de 110 mp. Pe langa faptul ca la celelalte enumerari este doar suprafata construita, iar la calcul cota % se au in vedere cele utile, cel mai mult imi da de furca acea terasa acoperita, daca se ia sau nu in calcul.

Multumesc!

Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 22:26, 5 Februarie 2016
La cota-parte indiviza se ia in calcul suprafata de 110 mp.
Adica se exclud terasele, balcoanele, logiile.
Boxa si parcarea nu intra in cota parte indiviza ? parcarea nu este egala unui garaj ? am mai avut discutia aceasta si credeam ca s a lamurit pentru ca totul este din constructie nu este ulterior construit .
Almaris a scris:
Prin contract se transmite dreptul de proprietate asupra unui apartament cu suprafata construita de 160 mp, suprafata utila 110 mp si terasa acoperita in suprafata construita de 20 mp, precum si parcare la demisol de 20 mp suprafata construita si boxa de 3,5 mp suprafata construita.

As incerca sa vad realitatea si nu numai ceea ce este in acest citat. Chiar si in aceasta descriere, o virgula poate schimba situatia.
Daca presupunem ca ar fi numai apartamentul (fara teasa, parcare, boxa), din text parca ar fi un apartament cu SU de 110 m.p. Dar ce o fi avand in plus acel apartament pana la 160 m.p. cat se spune ca e suprafata construita? Adica pare prea mare diferenta intre SU si SC; 50 m.p inseamna inca un apartament de 2 camere, nu!?
De aceea e bine de analizar schita. Poate ca SC de 160 m.p este a apartamentului cu tot cu terasa, parcare, boxa (110+20+20+3,5=153,5) plus 6,5 m.p. ce poate fi o logie, balcon...
Asa ca este posibil ca SU sa fie 153,50 m.p. Mai verificati pe schita si vedeti ce reprezinta cei 50 m.p. din totalul de 160 construiti.

Acum pentru calculul cheltuielilor in cadrul asociatiei de proprietari, daca toti proprietarii ar avea aceeasi situatie (160, 110, 20, 20 si 3,50) nu ar fi nici o diferenta daca la toti se ia in calcul 110 sau 153,50 sau chiar 160. Dar la toti la fel. Dar daca realitatea este alta, apartamente cu suprafete diferite, unii proprietari fara parcare, altii fara terasa... sigur ca atunci trebuie sa venim si sa analizam fiecare caz in parte.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cota parte indiviza petricia petricia Buna ziua, Va rog sa ma ajutati intr-o problema si anume, conform legislatiei in vigoare cota parte indiviza reprezinta raportul dintre suprafata utila+ ... (vezi toată discuția)
Cum se stabilește cota parte indiviza (cpi) în cadrul condominiului ... Iulina2 Iulina2 Cum se stabilește cota parte indiviza (cpi) în cadrul condominiului unde proprietarii detin în proprietate individuală/exclusivă: apartamente, boxe, ... (vezi toată discuția)
Cum se calculeaza cota parte indiviza? Nico4u Nico4u Buna seara,va rog sa ma ajutati cu un raspuns la o intrebare legata de cota parte indiviza pentru urmatoarea situatie: In scara noastra de bloc (constructie ... (vezi toată discuția)