avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 123 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Pensia + datorie la buget
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Pensia + datorie la buget

Buna,

m-ar interesa legile in cazul unui asociat/administrator pensionar cu datorii catre bugetul de stat.
Se poate atinge ANAFul de pensia omului?
Cel mai recent răspuns: Elena Bostina , Avocat 15:43, 25 Ianuarie 2011
Inteleg ca datoriile sunt ale firmei in care sunteti asociat si administrator. In acest caz ANAF nu va poate executa pensia decat daca in urma intrarii firmei in insolventa se stabileste de catre instanta ca dvs sunteti vinovat de aparitia starii de insolventa prin savarsirea uneia dintre faptele prevazute la art. 138 din Legea 85/2006.

Daca firma are datorii ce nu mai pot fi onorate, solicitati intrarea firmei in insolventa.

av. Bostina Elena

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obligatii administrator dupa decesul asociatului unic Tyna_ Tyna_ Dupa decesul asociatului unic al unei societati comerciale m-ar interesa care sunt obligatiile administratorului firmei? Firma are datorii atat la stat cat si ... (vezi toată discuția)
Vanzare firma nixnix nixnix daca o firma este cu datorii si este vaduta , vechii proprietari mai au ceva \"treaba\" treaba la modul de a plati ac datorii (vezi toată discuția)
Firma cu datorii la stat si data in judecata de catre persoana fizica iulia2407 iulia2407 Buna seara, Parintii mei au o firma (SRL) infiintata in 2007. Acum au ajuns sa fie datori la stat 30.000 lei, din care 23.000 sunt numai penalizari deoarece ... (vezi toată discuția)