avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1031 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... agresiune sau vatamare?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

agresiune sau vatamare?

buna ziua sunt un baiat agresat de 3 indivizi pe care ii cunosc si le am facut plangere la pol mentionez ca am stat 6 zile la neuro chirurgie dupa care am fost la legist care mi a dat 50 de zile ingrijiri dupa actele de la spital .am aflat ca ei spun ca am fost beat si ma am louat de ei de aceea ma batut ce credetii pot castiga mentionez ca unul din ei e patronul barului si consilier la primarie a sanse
Cel mai recent răspuns: xuser , utilizator 22:49, 27 Ianuarie 2011
Puteti sa va mai constitutiti parte civila ,sa solicitati si daune morale si acum si apoi,pana la citirea actului de inculpare in instanta.
Problema este ca acel cuantum ,cel al despagubirilor,trebuie dovedit cu probe,de obicei acte care sa dovedeasca cheltuielile facute si pe care trebuie sa le pastrati(bonuri,chitante,facturi,retete,bilete de transport)
Se pot audia si martori,efectua si expertize,cand este cazul.
Despagubirile civile vor fi acordate de instanta in masura in care cuantumul acestora va fi dovedit.
MULTUMESC MULT .Sincer sa fiu eu acum am plecat in italia ca am dubla cetatenie si nu prea ma simnt nici bine am venit sa vad daca o sa platesc spitalul ca eu am carnetul de sanatate europen si nici ei la spital nu stiau ce sa faca daca platesc sau nu in final nu mi a luat nimic dar sper sa nu am surprize .Dumnevoastra ce ziceti daca va pun pe dumnevoastra sa va fac o inputernicire ati putea sa ma reprezentati adaugand si parte civila
cum spuneti dum ca e mai bine agresiunea sa produs in ilfov am vazut ca dumnevoastra sunteti din buc .cat ma ar costa totul ? va multumesc
multumesc dar imi pare rau ca sunteti din constanta daca imi recomandati ceva bun din buc ar fi super cam cat ar fi pretul real la lucrarea asta va multumesc
DUMNEAVOSTRA NU TREBUIE SA PLATITI SPITALUL.
Asta daca atunci cand v-a dus salvarea/ati ajuns la spital ati declarat "actul ca si agresiune". In cazul in care va impacati cu "domnii respectivi" veti plati spitalizarea!

In momentul cand ati iesit din spital v-a pus sa semnati o hartie: costul spitalizarii dvs. Trebuia sa raportati la spital numele persoanelor care v-au vatamat, pt. ca spitalul sa le poate trimite factura acasa :) Oricum spitalul se va constitui si el parte civila in proces.

La politie scrieti doar ceva genul: "Precizez ca ma constitui si ca parte civila, si cer daune .... o suma pe care o voi preciza ulterior"
Ultima modificare: Joi, 27 Ianuarie 2011
xuser, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident rutier cu rani si parasirea locului accidentului andreaszekely andreaszekely Buna ziua, in cursul zilei de ieri, bunica mea in varsta de 75 de ani a fost lovita de o masina cand mergea pe jos catre casa si autorii acestui accident au ... (vezi toată discuția)
Accident rutier miohella miohella buna ziua pe data de 07.01.2010 am sufertit un accident rutier (am fost lovit atat eu cat si sotia mea pe trecerea de pietoni ).Sotia mea a avut nevoie de ... (vezi toată discuția)
Plangere penala nicusan nicusan de cate zile de spitalizare este nevoie pentru ca ca o persoana ce risca sa-si piarda ochiul din cauza unei agresiuni, sa poata face plangere penala? (vezi toată discuția)