avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 250 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Accident rutier cu rani si parasirea locului ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Accident rutier cu rani si parasirea locului accidentului

Buna ziua, in cursul zilei de ieri, bunica mea in varsta de 75 de ani a fost lovita de o masina cand mergea pe jos catre casa si autorii acestui accident au parasit locul accidentului, dar in scurt timp au fost prinsi de politisti. Am adus-o la urgente si acum este internata in spital cu fisura de os la mana dreapta si ruptura de piramida nazala. Din pacate noi nu stim care sunt demersurile in acest caz, ce va trebui sa facem dupa ce iese ea din spital, l-a spital mi-a spus doamna de la ghiseu ca va trebui sa platim spitalizarea. Va multumesc anticipat
Trebuie să depuneti, mai exact bunica trebuie să depună, plângere penală pentru vătămare corporală din culpă, faptă prevăzută de art 184 cod penal. Aveţi nevoie de un certificat medico-legal care să stabilească nr de îngrijiri medicale şi dacă loviturile i.au pus viaţa in pericol. Acest certificat se eliberează de serviciul de medicină legală prin examinarea directă a persoanei şi prin examinarea actelor medicale pe care le prezentaţi. Ptr a fi infracţiunea prevăzută de art 184 trebuie să aveţi minim 10 zile de îngrijiri medicale. Tot ce plătiţi acum păstraţi dovezile, restituirea tuturor cheltuielilor efectuate putând fi obţinută numai dacă cel vinovat doreşte să le plătească de bună voie, sau ulterior în urma unui proces instanţa îl poate obliga prin hotărârea ce o va pronunţa. In plus de cheltuielile materiale puteţi cere şi daune morale.ar fi indicat să luaţi legatura şi cu un avocat.
1. In cazul aratat de dumneavoastra, se pune problema fara nici un fel de discutie, savarsirea a cel putin doua infractiuni concurente, vatamare corporala din culpa, si parasirea locului accidentului.
2. Bunica dumneavoastra trebuie sa depuna plangere la politie in maxim 2 luni de zile. Plangere pe care o poate formula in scris, semna, iar de depus o puteti depune chiar dumneavoastra daca aveti un mandat o procura.
3. Se va cerceta intr-o prima faza la parchetul teritorial competent, savarsirea acestor infractiuni, ocazie cu care bunica dumneavoastra se poate constitui parte civila, cu sume de bani rezultate din cheltuieli si cele rezultate din prejudiciul moral.
4. In toata aceasta perioada, bunica dumneavoastra se poate impaca si poate fi despagubita de catre faptuitor cu sumele de bani ce le considera necesare, privind vatamarea corporala.
5. Intr-o a 2-a faza daca nu se va impaca cu faptuitorul, acesta va fi trimis in judecata, ocazie cu care instanta se va pronunta atat asupra vinovatiei cat si a despagubirilor solicitate de bunica dumneavoastra.
6. In cadrul judecatii, spitalul se va constitui si el parte civila cu sumele de bani reprezentand spitalizarea, iar sumele de bani solicitate ca despagubiri de catre bunica dumneavoastra vor fi acordate de catre societatea de asigurare la care este asigurata masina faptuitorului.

Ultima modificare: Miercuri, 7 Martie 2012
ContSters237899, utilizator
Am primit certificatul medico-legal si bunica a primit 30 de zile de ingrijiri medicale. Cam daunele materiale ajung la 2000 de lei, intrebarea mea este ce daune morale s-ar putea cere in acest caz, prin intelegere si prin proces cam cat ar putea primi, precizez ca ei vor fi judecati si pentru parasirea locului accidentului. Multumesc
O avere :)) ! Privesti acest caz ca fiind o sursa de imbogatire ? Daunele morale se aprecieaza de fiecare in parte, nu au corespondent in realitate nu le primesti.
Nu doresc sa ma imbogatesc din problemele altora numai ca cheltuielile se ridica la 2000 de lei si ei vor sa ii dea la bunica mea 1000 de lei si spera sa uite totul.

Alte discuții în legătură

Victima accident rutier sludovic sludovic Buna ziua, sunt victima unui accident care s-a petrecut in urma cu 7 zile, o dna. m-a lovit cu masina pe trecerea de pietoni, si a parasit locul faptei. Pana ... (vezi toată discuția)
Dosar penal pentru vatamare corporala din culpa GurzuLoredana GurzuLoredana in urma cu 6 zile am fost lovita pe trecerea de pieteoni de un autovehicul ce nu mi-a acordat prioritate . am fost internata 5 zile , sunt pusa in gips pana ... (vezi toată discuția)
Accident pe trecerea de pietoni Hyzny Hyzny Care este procedura de cercetare in cazul unui accident de masina pe trcerea de pietoni?Mai concret:O masina a lovit o doamna pe trecerea de pietoni,victima ... (vezi toată discuția)