avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 558 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA FIRMA BROKER BANCAR
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

FIRMA BROKER BANCAR

Va rog sa-mi spuneti daca operatiunile din activitatea de intermedieri credite cod CAEN 6619 (Activitati auxiliare intermedierilor financiare exclusiv activitati de asigurare si fonduri de pensii) sunt scutite de TVA.
Conform Cod fiscal Art. 141 Al. 2 Lit A din legea 271/2003 . Ma intereseaza sa-mi spuneti cum pot justifica avand in vedere ca acest articol din codul fiscal se poate interpreta diferit.
Cel mai recent răspuns: dodomodo , utilizator 08:54, 26 Ianuarie 2011
Este considerată negociere în operaţiuni financiar-bancare asigurarea tuturor demersurilor necesare pentru ca cele două părţi direct implicate, respectiv clientul şi prestatorul de servicii financiar-bancare, să intre în relaţie contractuală. Simpla culegere, prelucrare a datelor şi furnizare a rezultatelor nu reprezintă negociere în operaţiuni financiar-bancare, aşa cum rezultă şi din decizia Curţii Europene de Justiţie în Cazul C-235/00 CSC.
Activitatea de intermediere financiar bancara nu consta doar in culegere de date ci practic este aceeasi activitate ca si a unui consultant bancar care consiliaza, prezinta oferta bancii si negociaza costurile produselor pt a finaliza dosarul .Exact ca si in activiatea de brokeraj asigurari .Tocmai de aceea i-mi este neclar pt ca este interpretabil Art.141 Al 2 Lit a .Prin contractele incheiate intre broker si banci se stipuleaza incasarea comisioanelor doar in cazul in care clientul intra in rel contractuala cu banca .Deci raman cu acelasi semn de intrebare cu TVA sau fara TVA?

Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Scutire plata t.v.a broker de asigurari (modificare cod fiscal) Supralex Supralex Buna ziua, am o mare nelamurire si in masura in care ma puteti ajuta v-as ramane profund indatorat. In ce conditii poate o societate de intermediere ... (vezi toată discuția)
Va rog raspuns urgent dodomodo dodomodo Ce modificari aduce Art. 56 din OUG 107/2007 la Legea 571/2003 (vezi toată discuția)
Scutit sau nu de tva marianabus marianabus buna ziua, doresc sa aflu daca o societate ce intermediaza acordarea de credite intre clienti si banca este scutita de tva conform art.141 din codul fiscal ... (vezi toată discuția)