avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 337 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA scutit sau nu de tva
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

scutit sau nu de tva

buna ziua,
doresc sa aflu daca o societate ce intermediaza acordarea de credite intre clienti si banca este scutita de tva conform art.141 din codul fiscal sau in acesta categorie intra numai bancile, ma deruteaza faptul ca in norme sunt mentionate si serviciile externalizate.

va multumesc
Cel mai recent răspuns: adivioletamia , utilizator 18:30, 8 Noiembrie 2009
Temei legal :

35. (1) În sensul art. 141 alin. (2) lit. a) din Codul fiscal, pentru a se califica drept operaţiuni scutite de taxă, serviciile externalizate trebuie să fie servicii distincte care să îndeplinească caracteristicile specifice şi esenţiale ale serviciului principal scutit de taxă.

(2) Următoarele operaţiuni sunt, de asemenea, scutite de taxă:

a) prestările următoarelor servicii de natură financiar-bancară:

1. acordarea şi negocierea de credite, precum şi administrarea creditelor de către persoana care le acordă;

Interpretare : daca serviciul prestat de Dvs de incadreaza la 1., este externalizat cf pct 35 din norme , atunci da, este activitate scutita .
pe www.mfinante.ro exista un raspuns la intrebarea: ,,O societate care are ca obiect de activitate consultanta financiar bancara deruleaza contracte in domeniul intermedierilor financiare intre banci si potentiali clienti, activitatea constand in analiza ofertelor bancilor partenere, intocmirea documentatiei necesare obtinerii unui credit la bancile partenere, negocierea taxelor si comisioanelor aferente creditului, depunerea dosarului la banca si informarea clientului cu privire la stadiul evaluarii dosarului de credit de catre banca. Se aplica TVA la serviciile derulate de societate cu bancile partenere?"
Vezi acolo raspunsul; nu stiu daca am voie sa-l citez.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Societate de intermediare asigurari scutita de tva sau nu elenaduma elenaduma o societate de intermediere in asigurari respectiv agent pj desfasoara o activitate scutita de tva conform codului fiscal art 141 si in ce conditii? (vezi toată discuția)
Firma broker bancar reluda reluda Va rog sa-mi spuneti daca operatiunile din activitatea de intermedieri credite cod CAEN 6619 (Activitati auxiliare intermedierilor financiare exclusiv ... (vezi toată discuția)
Administrare credite bubuanca bubuanca am urmatoarea intrebare si va rog sa ma consiliati: eu sunt societate din Ro care prestez servicii de administrare credite acordate de o societate bancara ... (vezi toată discuția)