avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1621 soluții astăzi
Forum Bani şi Afaceri ... Tendinţe în lumea creditării programul prima casa - unde ma adresez si ce acte sunt ...
Discuție deschisă în Tendinţe în lumea creditării

programul prima casa - unde ma adresez si ce acte sunt necesare?

buna seara am o intrebare ca milioane de tineri am 22 ani lucrez de 2 ani incadrat cu salariu de 705 ron doresc sa achizitoinez si eu daca se poate un apartament prin acest program unde trebuie sa ma adresez ce acte imi sunt necesare? poate cu indrumarea dumneavoastra reusesc sa primesc macar un raspuns cu salariul meu nu am reusit sa obtin un credit de nevoi personale de la o banca .... #-o va multumesc pentru ajutor
Cel mai recent răspuns: PFA IORGA A VASILE , Consultant credite si finantari 14:35, 26 Ianuarie 2011
Aveti un salariu prea mic, doar nu puteti face creditul pe 100 de ani. Mai bine va canalizati eforturile in altceva decat imobiliare, cel putin pana cand aveti un salariu crescut.

Actele necesare la o banca ar fi
-Cererea de credit, declaratia pe propria raspundere autentificata la notar, conform careia, titularul nu a detinut, incepand cu anul 2000 si pana la data solicitarii creditului garantat, in proprietate exclusiva sau impreuna cu sotul ori sotia, nicio locuinta, indiferent de modul in care a fost dobandita.
- Documente care sa ateste veniturile realizate si fisa fiscala sau declaratia de venit pe anul anterior solicitarii creditului, depuse la Administratia Financiara (dupa caz).
- Documente care atesta obiectul creditului si valoarea investitiei:
• Precontract vanzare/cumparare pentru imobilul finantat, modalitatea de plata si valoarea avansului achitat (dupa caz)
• Actele de proprietate ale imobilului ce urmeaza a fi finantat prin credit
• Raportul de evaluare pentru imobilul ce urmeaza a fi finantat prin credit
• Dovada constituirii avansului
• Extras de carte funciara privind inscrierea proprietatii
• Polita de asigurare a imobilului finantat
Imi pare rau pentru ca eu marian are dreptate. Ti ai gandit la o varianta prin care cu ajutor la o rude apropiat sa cumparati impreuna, sa adunati mai multe venituri, si garantiile, si rudele va fac un antecontract de vanzare cumparare conditionat sa platesc toate cuote, si cu un termen sa zic asa de doi ani, sa li liberez cumparand parte ei, atunci cand vei avea un salariu mai mare?.
Cu varsta si venitul pe care il aveti in momentul de fata nu puteti accesa nici un fel de imprumut, incercati prin unul din parintii daca are un venit mai mare !
Pt. programul >>Prima Casa<< , va puteti ajuta cu veniturile d-stra, a sotiei si a unuia din printii sau socru/ soacra.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ajutor de încălzire marianhatman marianhatman Bună ziua! Am o mare dilema cu ajutorul de încălzire poate dvs ma puteți ajuta sa înțeleg. Dacă venitul meu net este de 1140lei plus 20 de bonuri de ... (vezi toată discuția)
Probleme prima casa sorelinna sorelinna Am si eu o problema in devenire, din pacate, cu programul prima casa oferit de BRD. Am fost la banca acum vreo doua luni , sa intreb daca ma calific cu ... (vezi toată discuția)
Acte imprumut in romania ptr o persoana ce lucreaza in spania Popescu Lorena Popescu Lorena ce acte sunt necesare pentru un imprumut la o banca din tara ptr cumpararea unei case, persoana fizica ce lucreaza in spania cu un venit de 1600 euro? (vezi toată discuția)