avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1641 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... vatamare corporala
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

vatamare corporala

buna, am si eu o problema si va rog sa ma lamuriti,
in weekendul trecut prietenul meu a fost agresat de catre budyguarzii unui club exact dupa ce a platit nota de plata, si cand tocmai iesea din local, fara sa il intrebe un cuvant,a primit lovituri in zona capului, si imediat dupa ce l-au scos afara l-a luat un echipaj de la security care au continuat cu loviturile cu pumnii si picioarele. in urma investigatiilor medicale s-a constat fractura piramidei nazale, traumatism cranian si ocular cu hematom si multe alte traumatisme corporale. pe certificatul medico-legal scrie 14-16 zile de ingrijiri medicale. a depus si plangere penala la politie impotriva agresorilor, problema este ca nu stim cum sa facem cu martorii, care erau molti, ca in orice local, doar ca noi nu-i cunoastem, asa ca singurul martor sunt eu; intrebarea este cum credeti ce trebuie de facut in continuare pentru a fi pedepsiti agresorii si daca acest termen de ingrijiri medicale este suficient ca acestia sa fie obligati la plata daunelor fizice si nu numai pe care le-au provocat
Cel mai recent răspuns: Av chiper laurentiu , Avocat 21:46, 10 Mai 2008
Este important ca ati facut plangere la politie. Foarte important este sa aveti declaratii detaliate care sa nu se contrazica, de asemenea recunoasterea invinuitilor de catre Dvs. si prietenul Dvs. in cadrul unei astfel de actiuni este f. importanta. Urmati calea legala si tind sa cred ca o sa va gasiti dreptatea. Succes! Av. Albu.
cu privire la zilele de ingrijiri medicale, ca sunt cam putine ne-a zis si avocatul nostru,(mentionez ca cele 16 zile s-au terminat dar prietenul inca e sub tratament),dar totul depinde de cei de la centrul de medicina legala, care au zis ca nu mai are rost sa se mai faca o noua reexaminare, si ca daca ar fi fost factura piramidei nazale cu deplasare, atunci ar fi fost cu cateva zile de ingrijiri medicale in plus, in cazul acesta nu se poate face nimic. Din vorbele avocatului am inteles ca daca a-m fi fost in Bucuresti, situatia ar fi fost alta, aici insa cei de la medicina legala se cunosc cu toate societatile acestea comerciale inclusiv cu cele de security si in nici un caz nu ar da 20 de zile de ingrijiri , deoarece si-ar complica insasi lor situatia. si ma intreb oare chiar nu exista lege in tara asta, si oare cand o sa ajungem sa ne putem apara drepturile asa cum meritam. mi se pare o situatie inacceptabila!
myr3ilka a scris:

cu privire la zilele de ingrijiri medicale, ca sunt cam putine ne-a zis si avocatul nostru,(mentionez ca cele 16 zile s-au terminat dar prietenul inca e sub tratament),dar totul depinde de cei de la centrul de medicina legala, care au zis ca nu mai are rost sa se mai faca o noua reexaminare, si ca daca ar fi fost factura piramidei nazale cu deplasare, atunci ar fi fost cu cateva zile de ingrijiri medicale in plus, in cazul acesta nu se poate face nimic. Din vorbele avocatului am inteles ca daca a-m fi fost in Bucuresti, situatia ar fi fost alta, aici insa cei de la medicina legala se cunosc cu toate societatile acestea comerciale inclusiv cu cele de security si in nici un caz nu ar da 20 de zile de ingrijiri , deoarece si-ar complica insasi lor situatia. si ma intreb oare chiar nu exista lege in tara asta, si oare cand o sa ajungem sa ne putem apara drepturile asa cum meritam. mi se pare o situatie inacceptabila!

Cum sa nu se poata face nimic? daca nu sunteti multumiti de rezultatul expertizei de la Laboratorul judetean, puteti merge mai departe... Puteti ajunge inclusiv pana la Institutul de medicina legala Mina MInovici din Bucuresti. Lege exista in tara asta, daca stii sa ceri aplicarea acesteia. NU puteti renunta din start, fara sa fi incercat o noua examinare, mai ales ca inca se afla sub tratament.
Ce inseamna ca "si-ar complica situatia"? Dar despre situatia celui cu piramida nazala sparta, ce parere au? Nu e complicata? ca omul nu de bine ce ii este ajunge pe la ei. Faceti scandal! NU va lasati!
Cu ocazia audierii prietenul poate cere efectuarea unei expertize medico legale. Poate aveti noroc sa se stabileasca peste 20 zile ingrijiri medicale, dar in nici un caz leziunile mentionate nu se vor incadra peste 60 zile pentru a fi incadrata fapta ca si vatamare corporala grava.
Luati in calcul totusi si oferta agresoriilor, deoarece finalitatea procesului penal va fi destul de mare si e bine sa puneti in balanta pe langa cheltuielile ocazionate si uzura psihica.
ecoman a scris:

Cu ocazia audierii prietenul poate cere efectuarea unei expertize medico legale. Poate aveti noroc sa se stabileasca peste 20 zile ingrijiri medicale, dar in nici un caz leziunile mentionate nu se vor incadra peste 60 zile pentru a fi incadrata fapta ca si vatamare corporala grava.
Luati in calcul totusi si oferta agresoriilor, deoarece finalitatea procesului penal va fi destul de mare si e bine sa puneti in balanta pe langa cheltuielile ocazionate si uzura psihica.

Daca inca se afla sub tratament, inseamna ca nu se stie cate zile de ingrijiri medicale necesita vindecarea completa.
Uzura psihica? Ce credeti ca poate ajunge "moloz mental"? Psihicul se poate sa nu fie afectat deloc in cazul unei firi puternice, sau sa se refaca rapid... Cu, sau fara stres si emotii, tot aceiasi suntem. Totul tine de atitudine si de respectul de sine. Daca te respecti, in primul rand pe tine, vei fi respectat si de altii!

Alte discuții în legătură

Certificat medical prea bland. suparattul suparattul Buna ziua! Medicul legist a acordat 16-18 zile ingrijiri medicale pentru mai multe leziuni produse prin agresiune. Cele mai grave dintre ele ... (vezi toată discuția)
Certficat medico-legal Ionel Constantin Ionel Constantin buna seara la toti de pe acest site..am si eu o intrebare...am fost batut foarte rau si in urma acestei batai am capul saprt in doau locuri unul dintre ... (vezi toată discuția)
Probe noi? dia2120 dia2120 intr un dosar penal pt talharie am contestat un certificat medical de 17-18 zile cu diagnostic TCF,contuzie orbita dreapta,fractura piramida nazala,solicitand ... (vezi toată discuția)