avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 423 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Certificat medical prea bland.
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Certificat medical prea bland.

Buna ziua! Medicul legist a acordat 16-18 zile ingrijiri medicale pentru mai multe
leziuni produse prin agresiune. Cele mai grave dintre ele sunt:
1.-fractura piramida nazala, cu deplasare 0,5 cm.
2.-fractura coronara a 4 dinti alaturati (11,12,21,22).
Din citirea pe NET a mai multor materiale de medicina legala,cat si a cartii MEDICINA LEGALA - curs(2006) pentru fac. de drept a prof. Vladimir Belis se desprinde
concluzia ca nr. de zile acordat este prea mic, acest lucru determinand si o incadrare mai blanda a faptei. In toate materialele citite(inclusiv cartea), pentru fractura pir. nazala cu deplasare, care a necesitat operatie, cu imobilizare interna si externa
a oaselor fracturate medicii legisti acorda mai mult de 20 de zile ingrijiri.
Pentru fractura dintilor (4 in acest caz) prof. Belis spune:"pentru fracturi care intereseaza mai multi dinti,timpul de ingrijiri medicale variaza intre 15-20 zile"
Celelalte leziuni mai mici necesita intre 5-8 zile. Pentru mai multe leziuni, ar trebui sa se mai acorde cateva zile peste nr. de zile acordat pentru cea mai grava leziune (parerea mea). Avand in vedere cele de mai sus certificatul ar trebui sa acorde cel putin 25-28 zile ingrijiri medicale.
Unde ne putem adresa pentru o contraexpertiza care sa afirme sau sa infirme solutia data de legist ? Multumesc mult!
Cel mai recent răspuns: Silvia Renate Mihai , Avocat 22:26, 26 Ianuarie 2010
Puteti formula contestatie impotriva constatarilor medicului legist la Comisia Superioara de Expertiza a INML,prin care solicitati reexaminarea victimei si prezentati toate actele medicale de care dispuneti sau solicitati cererea acestora de catre medicii legisti de la unitatea spitaliceasca care a acordat ingrijiri victimei
Da, o varianta ar fi cea sus expusa.
Insa in general dureaza foarte mult reexaminarea meciala.
Ati avea mai multe sanse de izbanda daca aduceti dovezi, acte medicale de la medicii de specialitate, din care sa rezulte ca fractura piramidei nazale necesita si reconstructia fetei, asta implicand alte operatii si costuri, de asemenea situatia danturii care probabil necesita proteza sau implanturi ,deci alte zile de spitalizare si alte costuri.Daca lovitura a fost puternica, sunt posibile hematoame in zona fetei, dureri de cap. consultatie neurologie sau poate aveti nevoie si de o tomografie.Succes.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum obtin certificatul medico-legal? gabriellanic gabriellanic am fost victima unui accident de circulatie care a necesitat o internare de 11 zile si 60 de zile concediu medical.este vorba de spre o fractura de vertebra cu ... (vezi toată discuția)
Agresiune fizică AndreiAndrei123 AndreiAndrei123 Buna seara Am avut un incident cu un betiv minor si mi-am scos certificat medico-legal. As vrea sa stiu si eu care sunt masurile care se pot lua de aici in ... (vezi toată discuția)
Zile de ingrijiri medicale anca15 anca15 Buna ziua In urma unui accident rutier m-am ales cu fractura de piramida nazala,durere de cap,picior drept,mana dreapa.Cate zile de ingrijire medicala o sa ... (vezi toată discuția)