avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 636 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Parintii pot face un act prin care copilului sa aibe ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Parintii pot face un act prin care copilului sa aibe drept de mostenire decat dupa moartea ambilor parinti?

Sot si sotie detin un apartament. Deoarece copilul nu este un model ar dori sa-i lase mostenire acest apartament numai dupa ce nu va mai fi nici unul in viata.
Ce se poate face, unde si cat costa?
Cel mai recent răspuns: Roxana alina Stancu , Avocat 15:27, 26 Ianuarie 2011
Nu este posibil un astfel de act, atunci cand va deveni mostenitorul unuia dintre parinti , fiul nu poate fi oprit sa-si instraineze partea. Insa ar fi oricum mai greu de instrainat o cota-parte dintr-un imobil, fiindca in general cumparatorii se feresc de incurcaturi.
Legea interzice a se face intelegeri cu privire la mostenirile viitoare.
Ultima modificare: Miercuri, 26 Ianuarie 2011
ContSters181996, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
nu aveti ce acte sa faceti.
descendentii sunt mostenitorii rezervatari , astfel incat daca se va inctocmi de exemplu un testament, fiul va putea invoca reductiunea liberalitatii in instanta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune PuriceS PuriceS Buna ziua vin si eu cu o intrebare. Sotul si sotia in timpul vietii cumpara o casa.Sotul moare,iar dupa moartea lui se afla ca dintr-o prima casatorie ... (vezi toată discuția)
Casa parintilor Ghinda02 Ghinda02 Daca apartamentul in care locuiesc este al parintilor mei, luat dupa Revolutie, pe numele amandorura voi mostenii vreun procentaj dupa moartea unuia din ... (vezi toată discuția)
Drept viager de habitatie aaalinaaa aaalinaaa buna ziua, problema mea este urmatoarea: Am dobandit inaintea casatoriei in imobil,acum m-am casatorit,eu am o fetita din prima casatorie iar sotul meu un ... (vezi toată discuția)