In concluzie, nu pot face niciun act prin care sa am casa si nici sa nu fiu deranjata cand soacra va deceda, asa-i?
Deci, degeaba platesc cei 30000 euro, bani pe care ii va incasa cumnata mea, ar trebui sa platesc mult mai mult, pentru a pune un pret cat mai aproape de realitate. Degeaba am investit in renovari si reconsolidari, ca tot se va imparti, nu?
Atunci ce-i de facut?
Sa nu mai facem niciun act si peste n ani sa impartim, scazand bineinteles investitia noastra, nu?
:-/'
Se poate face si asa, dar ar fi bine sa treceti in revista investitiile facute de dvs , pentru ca in cazul in care nu mai faceti nici un act , cumnata dvs ar putea sa nu mai recunoasca investitiile si atunci #-o#-o#-o? Ce faceti?
mihaela_let a scris:
In concluzie, nu pot face niciun act prin care sa am casa si nici sa nu fiu deranjata cand soacra va deceda, asa-i?
Deci, degeaba platesc cei 30000 euro, bani pe care ii va incasa cumnata mea, ar trebui sa platesc mult mai mult, pentru a pune un pret cat mai aproape de realitate. Degeaba am investit in renovari si reconsolidari, ca tot se va imparti, nu?
Atunci ce-i de facut?
Sa nu mai facem niciun act si peste n ani sa impartim, scazand bineinteles investitia noastra, nu?
:-/'
V-am mai spus si eu si Liliana, de mai multe ori, ca puteti face un contract de vanzare-cumparare cu intretinere viagera. Daca nu vrea sa vi-l faca notarul, mergeti la un avocat sa vi-l faca si notarul doar sa-l autentifice. In zona in care sunt eu si notarii fac astfel de acte. Gasiti alt notar. Notarul este obligat sa consemneze vointa partilor care se prezinta la el (sa noteze).
In privinta investiiilor facute in casa, este bine sa pastrati chitante pentru orice. Chiar si bonurile de mana care sa ateste faptul ca ati platit mesterii, de exemplu, un act simplu care sa ateste ca mesterul X a primit atatia lei pentru a pune faianta, sa zicem. Si in momentul in care dati banii, il puneti sa semneze.
Prin investitia pe care o faceti cresteti valoarea de piata a imobilului. Imbunatatirile pe care le-ati facut nu le-ati facut in aer, ci s-au facut imobilului.
NU sunteti singurii in situatia asta...
Asa cum spune si Veronica, v-am dat cateva idei bune, nu inteleg de ce anume nu le dati o viziune de ansamblu... Repet: se pot face acte pentru aproape orice situatie posibila, teoretic sau practic... dar nu cred ca se pot face pe un forum, atata tot. Nu ca nu se pot face deloc...
Sunt atatia oameni care au facut acte ca sa-si protejeze un interes ori o investitie... acte de partaj voluntar sau contracte de vanzare, intretinere... in functie de caz avocatul le-a aratat ce inseamna un act si altul, care sunt costurile si eventualele riscuri si, astfel, ei au ales in cunostinta de cauza.
Un notar nu prea raspunde, din pacate, de actele pe care le autentifica.
Pagina 9 din 9
Du-te la pagina
1
...
5
6
7
8
9