Buna ziua.
Soacra mea vrea sa ne faca act de vanzare-cumparare(ea este proprietar) pe casa si teren cu uzufruct viager si totodata cu plata sumei de 30.000 EUR.
Sotul meu mai are o sora. Suma de 30.000 EUR o va da, soacra mea, cumnatei mele, pentru a face o impartire cat mai corecta a posesiunilor ei(noi oricum am investit foarte multi bani in aceasta curte si casa, iar cumnata mea, nimic.) Casa este in Bucuresti.
Ce e de facut?
Inainte de a finaliza actele, putem incepe, eu si sotul meu, pentru ca noi o sa platim, sa-i dam banii cumnatei mele?
Precizez ca acasta suma va fi platita in termen de max 10 ani, lunar anumite sume. Cum trebuie procedat pentru a dovedi totusi ca ii dam acesti bani?
Actele ies destul de greu......... si vrem sa incepem sa ii platim. Ce ma sfatuiti?
Da, cred ca aceasta este solutia cea mai buna: contract de vanzare-cumparare cu intretinere viagera; intretinere pentru soacra si socru, insa socrul nu apare pe niciunul dintre actele casei. Casa este cumparata de soacra inainte de a se casatori, iar terenul i-a fost retrocedat acum, insa in baza actului prin care cumpara casa, cand nu era casatorita, deci tot pe numele ei exclusiv, nu si al socrului. Si nu stiu cum sa procedam aici.
Ce ma sfatuiti sa fac?
Si, in legatura cu banii platiti aferent contractului de vanzare-cumparare, in rate, care se vor duce ctare cumnata mea cum sa procedam?
Sa mergeti sa va faceti niste calcule, asta va sfatuim. Si actul sa vi-l faceti tot la un avocat, jurist... Ca altfel, o sa ajungeti sa va para rau dupa banii dati pe el (nu neaparat, dar sansele sunt foarte mari, din pacate...).
Si juristul ala va va arata ce si cum. Posibilitati etc.
Pai in cazul in care o sa faceti un contract de vanzare cumparare cu clauza de renta viagera cu soacra dvs , voi banii o sa ii dati saocrei iarea o sa face ce considera ca e bine. Pe voi nu ar mai trebui sa va intereseze
Vorbeam aici d eintretinere si nu de renta... nu e nicio renta...
Apoi cred ca doamna se poate duce la avocat si ca sa obtina informatii despre cum sa plateasca unele sume, ce acte sa faca dde fiecare data ca sa aiba dovada platii etc.
Cum numiti dvs contractul prin care sunteti obligati sa platiti in ficare luna o suma de bani la o persoana drept intretinere?
Eu il numesc contract de renta viagera si nicidecau contract de intretinrere Pentru ca in cazul in care e contract de intretinere atunci obligatiile constau in intretinerea propriu zisa si nicidecum intr-o suma de bani.
Mostenire casa
danymbi
Buna ziua.
Soacra mea doreste sa lase casa ei mie si sotiei mele. Sotia mea mai are un frate care le-a facut sotie si soacrei mele viata un cosmar. Dupa nunta ... (vezi toată discuția)