avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 435 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Calcul stagiu de cotizare
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Calcul stagiu de cotizare

Buna ziua.
Va rog sa imi raspundeti la niste intrebari.
1. Ce ani se considera stagiu complet de cotizare (35 ani)?
- doar anii lucrati zi la zi, sau
- anii lucrati + lunile care se adauga pentru conditii deosebite/speciale? (art. 18 din legea unitara a pensiilor)
De exemplu: am 30 ani lucrati inainte de 1 aprilie 2001, dupa 1 aprilie 2001 am 9 ani lucrati in conditii speciale. Stagiul de cotizare este:
- 30ani + 9ani sau
- 30 ani + 9 anix6 luni?

2. Iar pentru cei 30 de ani lucrati inainte de 1 aprilie 2009, in conditii deosebite si cu gr a II-a nu se mai acorda perioade suplimentare la vechimea in munca? Daca da, cum se calculeaza?
Ultima modificare: Joi, 27 Ianuarie 2011
ana_lov3s_u, utilizator
Cel mai recent răspuns: Carp Mircea , utilizator 13:14, 27 Ianuarie 2011
Stagiul complet de cotizare este fixat prin lege si la el se raporteaza punctajul mediu anual.Exemplu:In ianuarie,februarie si martie 2011 este 28 ani pentru femei nascute in ianuarie,februarie si martie 1952.Tot in ianuarie,februarie si martie 2011 pentru barbati nascuti in ianuarie,februarie si martie 1947 acesta este de 33 ani.Stagiul complet de cotizare va ajunge la 35 de ani in ianuarie 2015,pentru barbati nascuti in ianuarie 1950,iar pentru femei in ianuarie 2030,pentru femei nascute in ianurie 1967.Numarul total de puncte realizat pe intreaga activitate se imparte la acest stagiu complet de cotizare,rezultand punctajul mediu anual.Mai exista si total stagiu de cotizare in care intra anii efectiv lucrati,perioada suplimentara la vechimea in munca si stagiul asimilat.
Pentru alte amanunte precizati sexul,luna,anul nasterii,total ani lucrati,anii de grupe,conditii si incadrarea lor(grupa I-a,grupa II-a,conditii speciale sau conditii deosebite.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie anticipata partiala doar_el doar_el [b]Buna ziua,[/b] Am o nelamurire. M-ar interesa ce s-ar putea face in acest caz: barbat, cu 34 de lucrati, in februarie 10 implineste 60 de ani. Ce poate ... (vezi toată discuția)
Noile conditii de pensionare iliada iliada Buna ziua! Va rog sa-mi comunicati care sunt noile conditii de pensionare,avand in vedere ca sunt nascuta la data de 09.12.1967 ... (vezi toată discuția)
aproximarea anului de pensionare normala (limita de varsta) paragarafamus paragarafamus Cand trebuie sa depun actele necesare pensionarii normale avand grupa a II-a,castigata in instanta,cu reducerea din varsta a un sfert din anii de vechime(25 ... (vezi toată discuția)