am un pfi neinregistrat la finante(colaborez cu o firma cu conventie civila pe baza de comision).sunt angajat si la stat unde unitatea retine si vireaza 5,5% asigurari de sanatate la cas. intrebarea mea este :mai trebuie sa platesc 5,5% si din venitul obtinut din activitatea independenta?dac da, conform carei legi ?daca voi avea nevoie de spitalizare medicamente etc voi beneficia de o suma mai mare decat un coleg de-al meu de la stat? la ce suma se calculeaza 5,5%la venitul brut sau net?mentionez ca suma lunara pe care o incasez din comision e in jur de 3-400 ron.(maxim)(brut)
Obligatia platii CASS ca PF este prevazuta de Legea sanatatii nr. 95/2006, art. 257 (3), chiar daca titularul PF este salariat. Nu sinteti inregistrat la finante, dar ei spun ca orice venituri trebuie impozitate. Sanatatea o plateste toata lumea, pe toate veniturile separat.
Se calculeaza 5,5% din venitul net.
Nu beneficiezi de nimic in plus la spitalizare sau alte servicii medicale solicitate.
@stirbug,va rog sa nu mai postati mesaje consecutive,atata timp cat puteti reedita mesajul postat anterior.
Va multumesc.
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Asigurari de sanatate
geomarco
O persoana care are un contract de munca pe perioada nedeterminata, un contract de consultanta de 2 ore si este si PFA ce contributii la fondul de asigurari de ... (vezi toată discuția)