avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1051 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Data iesirii la pensie conform noii legi
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Data iesirii la pensie conform noii legi

M-am nascut in august 1953 ,am 38 ani vechime in invatamant si as dori sa aflu cand ma pot pensiona fara penalizari conform noii legi a pensiilor
Cel mai recent răspuns: Carp Mircea , utilizator 15:44, 27 Ianuarie 2011
Pentru femeie:Conditii -Varsta 59 ani si 6 luni-5=54 ani si 6 luni(aveti 57 ani si 6 luni)conditie indeplinita.Stagiul de cotizare cerut de lege 29+8=37(fara stagiu asimilat).Acestea sunt conditiile pentru anticipat,fara penalizare.Asadar conditia de varsta este indeplinita.Ramane cea de stagiu de 37 sa fie fara stagiu asimilat).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cand pot beneficia de pensie? liuca23 liuca23 Sunt nascuta in august 1953 ,lucrez in invatamant din 1sept 1973 fara intrerupere,deci o sa am o vechime in munca la 1 sept 2012 de 39 ani, este data cand as ... (vezi toată discuția)
Pensionare anticipatã danamarinescu danamarinescu Bună seara! Vă rog să mă ajutaţi cu un răspuns la următoarele întrebări: în ce condiţii se poate pensiona mama mea care este învăţătoare, ... (vezi toată discuția)
Noua lege a pensiilor. Stefan Ioana Stefan Ioana Am 37 ani Vechime. Sunt născută pe 24 12 1954. nici un an de grupe. In ce conditii m-as putea pensiona anticipat? Mulțumesc! [b] Un an nou și ... (vezi toată discuția)