Filtrează articole după
Explicăm Legislația
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Data iesirii la pensie conform noii legi

M-am nascut in august 1953 ,am 38 ani vechime in invatamant si as dori sa aflu cand ma pot pensiona fara penalizari conform noii legi a pensiilor
Cel mai recent răspuns: Carp Mircea , utilizator 15:44, 27 Ianuarie 2011
Pentru femeie:Conditii -Varsta 59 ani si 6 luni-5=54 ani si 6 luni(aveti 57 ani si 6 luni)conditie indeplinita.Stagiul de cotizare cerut de lege 29+8=37(fara stagiu asimilat).Acestea sunt conditiile pentru anticipat,fara penalizare.Asadar conditia de varsta este indeplinita.Ramane cea de stagiu de 37 sa fie fara stagiu asimilat).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cand pot beneficia de pensie? liuca23 liuca23 Sunt nascuta in august 1953 ,lucrez in invatamant din 1sept 1973 fara intrerupere,deci o sa am o vechime in munca la 1 sept 2012 de 39 ani, este data cand as ... (vezi toată discuția)
Pensionare anticipatã danamarinescu danamarinescu Bună seara! Vă rog să mă ajutaţi cu un răspuns la următoarele întrebări: în ce condiţii se poate pensiona mama mea care este învăţătoare, ... (vezi toată discuția)
Noua lege a pensiilor. Stefan Ioana Stefan Ioana Am 37 ani Vechime. Sunt născută pe 24 12 1954. nici un an de grupe. In ce conditii m-as putea pensiona anticipat? Mulțumesc! [b] Un an nou și ... (vezi toată discuția)