Va recomand sa apelati la un avocat, este mai sigur si la fel de costisitor ca varianta cu procura. O procura la notar costa niste bani + apelarea la o persoana de incredere (care nu e profesionista si habar nu are de proceduri). Un avocat, care oricum este toata ziua prin instante, arhive, etc., nu poate pretinde un onorariu mare pentru o astfel de operatiune, deci la fel de costisitor ca varianta cu procura, dar mult mai sigur. Credeti-ma a apela la neprofesionisti pentru a economisi niste bani, poate sa coste mult mai mult mai tarziu, iar eventuala economie poate reprezenta un deficit (mai mare sau mai mic, dupa caz). Succes! Av. Albu.
si parerea mea este sa apelati la un avocat. nu are sens sa faceti procuri la notar.
mai mult un avocat v-ar putea-o obtine in cel mai scurt timp posibil
Pana la urma voi merge personal ( imi mai vizitez si prietenii :) ).
Imi puteti spune, va rog, eu ce am de facut? Unde merg cu cererea, ce taxe am de platit etc?
Va multumesc tuturor
Elena Laiu
Cum v-a spus si Liliana, este prea simpla chestiunea ca sa angajati un avocat special pentru asta: trimiteti scrisoare recomandata la dosar cu noua dvs. adresa de comunicare.
Daca mergeti personal, programati-va plecarea in functie de raspunsul de la Judecatorie- telefonati sa vedeti daca hotararea este redactata ( scrisa) altfel mergeti degeaba. Si daca tot ati divortat prin acord, de ce nu apelati la fostul sot pentru acest mic serviciu, a fost parte in proces si ii va fi foarte simplu sa obtina fara nici o procura hotararea.
Daca e redactata , puteti sa va deplasati, daca nu, mergeti degeaba. Babeste, daca hotararea e pronuntata in 24 martie, ar trebui sa fie redactata in termen de 30 de zile deci pana la Pasti.
Hotararea este definitiva si irevocabila, prin lege, deci nu mai este necesara aplicarea vreunei stampile pentru definitivare, si nici plata vreunei taxe, aveti dreptul sa vi se comunice un exemplar gratuit, la arhiva - asta daca nu vi s-a comunicat deja la vechea adresa existenta la dosar. In cazul in care exemplarul dvs. a fost deja trimis acolo si nu-l puteti recupera, faceti cerere sa vi se elibereze o copie dupa hotararea de la dosar, anexati un timbru de 0,15 lei si o chitanta de plata a sumei de 2 lei taxa de timbru judiciar ( puteti plati la posta, la primarie).
Ideea era ca femeia e acum in Bucuresti, sentinta in Ardeal... De unde sa angajeze avocat, de aici (inseamna drumul avocatului si atunci nu-i ia asa de putin) sau de acolo (ceea ce inseamna ori drumul ei, ori iar apelarea la o ruda...). :slap:
Cum ii obtine un avocat legalizarea in cel mai scurt timp? Ca in afara de 2 zile diferenta, altceva tot nu poate face...
Si daca mergi la instanta, la arhiva, primesti toate informatiile... daca ai uitat ceva, ce putea fi? Un timbru, ceva... gasesti in apropiere...
Mare lucru!
Da, felul in care se redacteaza procura e o problemuta, dar ar trebui, in principiu, sa stie notarul.
Desi Diana are dreptate, nu ar fi prima procura, chiar speciala, incompleta. Azi am vazut unii in instanta cu procura pentru dosarul 1710, desi numarul corect era 1711. :(