avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1798 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Ajutor... la subiect, va rog :)
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Ajutor... la subiect, va rog :)

Buna ziua,
pe data de 24 martie am avut infatisarea pentru divort, in Tg. Mures. Divort simplu, de comun acord, fara nimic de impartit si cu acordul fostului sot de pastrare a numelui sau de familie.. Dupa divort m-am mutat definitiv in Bucuresti. Acum as vrea sa imi fac cartea de identitae, la angajare... etc, peste tot mi se cere hotaraea de divort irevocabila si...
Mi s-a spus telefonic de la Judecatoria Mures ca aceasta se trimite acasa, in adresa de la dosar, adresa care nu mai este valabila.

Va rog mult:
1.cat mai clar, daca se poate, cum se obtine aceasta hotarare?
2.cam cat dureaza acest "proces" (eu trebuind sa ma deplasez la Tg. Mures pt asta)?
3.se pot face toate acestea de catre o alta persoana, prin procura?
4.un avocat ar putea sa se ocupe de asta, eu doar sa imi primesc hartia cat mai repede acasa?

Va multumesc mult de tot
Elena L.
Cel mai recent răspuns: romascanu , moderator 20:48, 18 Aprilie 2008
Va recomand sa apelati la un avocat, este mai sigur si la fel de costisitor ca varianta cu procura. O procura la notar costa niste bani + apelarea la o persoana de incredere (care nu e profesionista si habar nu are de proceduri). Un avocat, care oricum este toata ziua prin instante, arhive, etc., nu poate pretinde un onorariu mare pentru o astfel de operatiune, deci la fel de costisitor ca varianta cu procura, dar mult mai sigur. Credeti-ma a apela la neprofesionisti pentru a economisi niste bani, poate sa coste mult mai mult mai tarziu, iar eventuala economie poate reprezenta un deficit (mai mare sau mai mic, dupa caz). Succes! Av. Albu.
si parerea mea este sa apelati la un avocat. nu are sens sa faceti procuri la notar.
mai mult un avocat v-ar putea-o obtine in cel mai scurt timp posibil
Pana la urma voi merge personal ( imi mai vizitez si prietenii :) ).
Imi puteti spune, va rog, eu ce am de facut? Unde merg cu cererea, ce taxe am de platit etc?

Va multumesc tuturor
Elena Laiu
Cum v-a spus si Liliana, este prea simpla chestiunea ca sa angajati un avocat special pentru asta: trimiteti scrisoare recomandata la dosar cu noua dvs. adresa de comunicare.
Daca mergeti personal, programati-va plecarea in functie de raspunsul de la Judecatorie- telefonati sa vedeti daca hotararea este redactata ( scrisa) altfel mergeti degeaba. Si daca tot ati divortat prin acord, de ce nu apelati la fostul sot pentru acest mic serviciu, a fost parte in proces si ii va fi foarte simplu sa obtina fara nici o procura hotararea.
Daca e redactata , puteti sa va deplasati, daca nu, mergeti degeaba. Babeste, daca hotararea e pronuntata in 24 martie, ar trebui sa fie redactata in termen de 30 de zile deci pana la Pasti.
Hotararea este definitiva si irevocabila, prin lege, deci nu mai este necesara aplicarea vreunei stampile pentru definitivare, si nici plata vreunei taxe, aveti dreptul sa vi se comunice un exemplar gratuit, la arhiva - asta daca nu vi s-a comunicat deja la vechea adresa existenta la dosar. In cazul in care exemplarul dvs. a fost deja trimis acolo si nu-l puteti recupera, faceti cerere sa vi se elibereze o copie dupa hotararea de la dosar, anexati un timbru de 0,15 lei si o chitanta de plata a sumei de 2 lei taxa de timbru judiciar ( puteti plati la posta, la primarie).
Ideea era ca femeia e acum in Bucuresti, sentinta in Ardeal... De unde sa angajeze avocat, de aici (inseamna drumul avocatului si atunci nu-i ia asa de putin) sau de acolo (ceea ce inseamna ori drumul ei, ori iar apelarea la o ruda...). :slap:

Cum ii obtine un avocat legalizarea in cel mai scurt timp? Ca in afara de 2 zile diferenta, altceva tot nu poate face...
Si daca mergi la instanta, la arhiva, primesti toate informatiile... daca ai uitat ceva, ce putea fi? Un timbru, ceva... gasesti in apropiere...
Mare lucru!
Da, felul in care se redacteaza procura e o problemuta, dar ar trebui, in principiu, sa stie notarul.
Desi Diana are dreptate, nu ar fi prima procura, chiar speciala, incompleta. Azi am vazut unii in instanta cu procura pentru dosarul 1710, desi numarul corect era 1711. :(

Alte discuții în legătură

Cum se poate intra in posesia unei alte hotarari judecatoresti si cum poate fi aceasta legalizata? al3xn01 al3xn01 Buna ziua, as dori sa ma ajutati si pe mine cu o mica problema.Unchiul meu din TULCEA, a divortat sotia lui de el in ploiesti , a primit hotararea de divort. ... (vezi toată discuția)
Buna ziua , au trecut 5 luni de la terminarea procesului , si ... Ioan1123 Ioan1123 Buna ziua , au trecut 5 luni de la terminarea procesului , si nu am primit nici acum hotararea judecatoareasca , si am nevoie de ea sau de o dovada ca am ... (vezi toată discuția)
Cum pot recupera hotararea de divort de la tribunalul din cornetu-ilfov? safta ioana safta ioana In anul 2009 luna mai ,am terminat divortul cu fostul sot ,o luna mai tarziu am primit acasa hotararea de divort definitiva si irevocabila.In aceea hotarare ... (vezi toată discuția)