avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 211 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Cum pot recupera hotararea de divort de la tribunalul ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Cum pot recupera hotararea de divort de la tribunalul din Cornetu-Ilfov?

In anul 2009 luna mai ,am terminat divortul cu fostul sot ,o luna mai tarziu am primit acasa hotararea de divort definitiva si irevocabila.In aceea hotarare erea strecurata o erroare facuta de cel care o redactase,CNP-ul meu erea schimbat cu CNP-ul fostului sot.Am inaintat o scrisoare de indreptare de erroare ,dupa o luna am primit o comunicare prin care eream instiintata ca s-a tinut sedinta in care s-a indreptat erroarea ,dar nu am primit hotararea de divort cu indreptarile errorii .Am trimis o alta scrisoare catre domnul Presedinte pentru a m-i se trimite hotararea de divort am primit confirmarea de la posta ca scrisoarea a fost primita de catre tribunal dar nu am primit hoatarea de divort dupa ceasta scrisoare.Ce trebuie sa fac sa intru in posesia hotararii de divort pentru ca eu am mare nevoie de aceasta deoarece am revenit la numele de fata si trebuie sa-mi schimb cartea de identitate urgent caci lucrez in sanatate si nu-mi pot scoate Libera practica deoarece la aceasta imi cer certificatul de casatorie pe care eu nu-l mai am sau hotararea de divort.
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 09:46, 2 Decembrie 2010
Trebuie sa mergeti pana acolo sau sa trimiteti avocatul sa va ia hotararea de la grefa instantei.
daca a trecut atata timp dosarul s-a intors la judecatorie si acolo va treb sa mergeti
Aveti nevoie atit de hoptarirea initiala dar si de incheierea de indreptare eroare materiala legalizate de la acea instanta
BUNA ZIUA,AM TERMINAT DIVORTUL DE FOSTA SOTIE IN MAI 2010,A TRECUT 7 LUNI SI NU MIA VENIT NIKI O SENTINTA ,ABSOLUT NIMIK,CE TREBUIE SA FAC?AM NEVOIE NEAPARAT DE SENTINTA DEFINITIVA DE DIVORT,VA ROG SA-MI SPUNETI !!! VA MULTUMESC !!!
@raspuns pentru safta ioana
Ati primit comunicarea insotita de o incheiere a Judecatoriei, prin care a fost admisa cererea de indreptare a erorii materiale;o alta hotarare indreptata nu se comunica; acea incheiere face corp comun cu hotararea de divort, motiv pentru care este necesar sa solicitati instantei legalizarea atat a sentintei, daca nu ati legalizat-o cat si a incheierii de indreptare de erorii materiala.
Oriunde aveti nevoie le veti folosi pe amandoua., de aceea este necesara legalizarea ambelor ( sentinta si incheiere)
Pentru legalizare, formulati o cerere de legalizare adresata presedintelui instanteide si anexati pentru fiecare cate o taxa de timbru de .2.00 lei si un timbru jud. de 0,15 lei si bineinteles sentinta si incheierea de indreptare a erorii materiale.
@raspuns pentru Dumitru George
Verificati la arhiva instantei care este situatia dovezii de comunicare a hotararii dvs. care in mod normal ar trebui sa se afle la dosar, in cazul in care hotararea s-a comunicat catre dvs. si din diferite motive nu ati intrat in posesia ei.
Daca la dosar nu exista dovada comunicarii ,este necesara formularea unei cereri de recomunicare a acesteia.
Daca la dosar exista dovada comunicarii, formulati o cerere de eliberare a unei copii a acestei hotarari.
Daca hotararea nu a fost redactata formulati cerere de urgentare a redactarii hotararii avand in vedere depasirea termenului de 30 de zile , termen in care se redacteaza hotararile civile.
Pentru legalizarea hotararii -cerere adresata presedintelui instantei, taxa de timbru de 2.00 lei , timbru jud. de 0,15 lei si sentinta a carei legalizare se solicita.
Ultima modificare: Miercuri, 1 Decembrie 2010
MARTA SIMONA PETRE, Avocat

Alte discuții în legătură

Definitivare sentinta de divort kzsi77 kzsi77 Buna ziua, Am primit sentinta de divort plina cu greseli. Am solicitat corectarera acesteia, am si primit comunicarea privind admiterea cererii de indreptare ... (vezi toată discuția)
Pentru o simpla stampila este nevoie de o cerere? raluk_s raluk_s buna seara, As avea o intrebare, daca ma puteti ajuta... Doresc sa imi schimb buletinu, la buletine mi s-a spus ca imi trebuie stampila pe sentinta ... (vezi toată discuția)
Sentinta divort anemarie213 anemarie213 Buna ziua, aveti idee cat dureaza pana ajunge sentinta acasa? S-a pronuntat divortul pe 28 ianuarie, si nici acum nu a ajuns sentinta la mine. Imi puteti ... (vezi toată discuția)