avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 378 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... ajutor de inmormantare
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

ajutor de inmormantare

tatal meu a decedat acum 2 ani,in momentul decesului era disponibilizat de 3 saptamani,,,iar mama nu avea nici un venit,si nu mi sa dat ajutor de deces,,acum mama este pensionara,poate primi ajutorul de deces?va multumesc
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 21:33, 27 Ianuarie 2011
Mergeti la Casa Judeteana de Pensii si Asigurari Sociale si intrebati acolo, sau aflati nr de contact de pe net si sunati-i.
" Ajutorul de deces se acordă, la cerere, în cazul decesului asiguratului, soţului supravieţuitor, copilului, părintelui, tutorelui, moştenitorului sau, în lipsa lor, oricărei persoane care face dovada că a suportat cheltuielile de înmormântare.
O singură persoană poate beneficia de suma de bani cuvenită prin lege. Ajutorul de deces se acordă persoanei care a suportat cheltuielile de deces, în urma depunerii următoarelor documente: cerere tip, copie după buletinul de identitate sau după cartea de identitate a solicitantului, talonul de pensie al decedatului, certificatul de deces în copie şi original, chitanţele şi facturile fiscale de la cheltuielile de înhumare. Dosarul se depune la sediul Casei Judeţene de Pensii unde sunteti arondat. Ajutorul de înmormântare se acordă în ziua depunerii documentelor de mai sus, iar persoanele care au acest drept îl pot solicita chiar şi într-un termen de trei ani. De menţionat că suma primită în astfel de situaţii nu va fi actualizată la rata inflaţiei, ea având cuantumul cuvenit la data decesului. "
ajutorul de deces in 2009 era de 1702 lei

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ajutor de deces staicu sebastian staicu sebastian In judetul Arges cei de la Casa Judeteana de pensii refuza acordarea ajutorului de deces pentru motivul ca sotul decedatei beneficiaza de pensie . Este posibil ... (vezi toată discuția)
Ajutor de deces manuela costin manuela costin tatal meu a fost pensionar militar (penetenciar) ,as vrea sa stiu de unde sa ne adresam pentru un ajutor de inmormantare. multumesc. (vezi toată discuția)
Ajutor deces felisana felisana Am un angajat care a murit recent. Acuma in data de dau salariile si va mai primi sotia lui suma ct timp a mai lucrat. Ajutorul de deces se acorda obligatoriu ... (vezi toată discuția)