avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 256 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... confiscare monede de aur in mod abuziv
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

confiscare monede de aur in mod abuziv

Doresc o opinie pentru cazul urmator: in urma unei sentinte pronuntate de judecatorie in 2004 mi se respinge cererea de restituire a unor monede de aur confiscate unei rude (fratele bunicului - fara alti mostenitori) pe motiv ca atat confiscarea cat si condamnarea sa s-au facut in baza unui titlu legal la vremea respectiva (legea 284/1947). In aceste conditii, nu am continuat demersurile. Totusi, am aflat ca o lege elaborata la scurt timp, respectiv legea 591/2004, corecteaza situatia cu termen de reluare a proceselor pana la 31 decembrie 2006. Acum fiind in 2011, mai exista o alta cale de restituire a monedelor si de reabilitare a rudei decedate in inchisoare?


Cel mai recent răspuns: diana58 , utilizator 21:29, 31 Ianuarie 2011
in ce data s-a dispus masura confiscarii?de unde proveneau monedele de aur?
confiscarea si arestarea s-a produs in 1947 iar monedele ii apartineau
monedel ii apartineau...era posesor...asta reiese inerent din ce ati scris mai sus...dar de unde si le-a insusit?si cum?in schimbul carui pret si care era valoarea lor la vremea insusirii
termenul de depunere a actiunilor in instanta a expirat la 31.12.2009. verificati va rog OUG 190/2000 republicata si L 82/2007
nu vad ce mai puteti face in prezent din pacate.


Multumesc. Desi se pare ca nu mai exista solutii, pentru completarea informatiilor mele va pot spune ca monedele au provenit din vanzarea unor bunuri personale si nu stiu ce valoare aveau la vremea respectiva. In sentinta de condamnare si in procesul verbal de confiscare se precizeaza doar ce s-a preluat precum si obligatia de a plati o amenda in folosul statului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Restituire monede de aur confiscate si despagubire diana58 diana58 As dori o solutie pentru urmatoarea situatie: o sentinta din 2004 la nivel de judecatorie imi respinge cererea de restituire a unor monede de aur confiscate ... (vezi toată discuția)
Confiscare casa in 1959 pt detinere de aur. sanse retrocedare? emilou emilou cunosc pe cineva a carui matusa a fost condamnata in 1959 la 7 ani inchisoare in baza legii 284 din 1947 (pentru detinere si trafic de aur). Totodata, in ... (vezi toată discuția)
Cum recuperez valuta confiscata de comunisti ? Lumiflorea Lumiflorea in 1950 comunistii mi-au confiscat valuta pe care azi incerc s-o recuperez. Exista o lege pe care ma pot baza pentru a cere restituirea valutei confiscate ? ... (vezi toată discuția)